Părinţii români critică aspru noile legi ale Educaţiei

Părinţii români critică aspru noile legi ale Educaţiei

Părinţii se declară nemulţumiţi de menţinerea admiterii în forma actuală din pachetul de legi ale Educaţiei.

„Peste 65.000 de părinţi nu vor în lege partea cu admiterea aşa cum este în proiect”, a declarat la Prima News Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţilor de Părinţi. El a subliniat că în România ar trebui dată o lege care să ne oblige să respectăm legea.

Cristache consideră că trebuie să nu mai fie folosite vizele de flotant pentru ca elevii să fie înscrişi doar la liceele din centru. „Sunt bătălii pe liceele din centru, pe cele foarte bune, dar media pe ţară este de 17 elevi pe clasă. Noi vorbim de suprapopulare doar la liceele din centru, astfel creăm nişte poli. Cu certitudine că putem avea parte de un act educaţional de calitate şi în şcolile din cartiere”, a declarat liderul părinţilor.

„Copiii sunt lipiţi de aceste telefoane, dar nu trebuie folosite în timpul orelor, profesorii trebuie să aplice legea şi să nu le permită utilizarea în timpul orelor. Totuşi, telefonul şi tableta ar trebui integrate şi în sistemul de predare”, a explicat Cristache.

Senatorul USR Irineu Darău a declarat că sunt foarte multe incoerenţe juridice în pachetul de legi ale Educaţiei.

"Se pare că noua variantă nu va fi supusă dezbaterii publice, deşi acest lucru este ilegal. A fost scrisă şi negociată în secret. Nu se propune o reformă profundă a sistemului de învăţământ. Suntem şi ameninţaţi cu un circuit de dezbatere parlamentară de o lună", a subliniat senatorul. El a spus că cerinţele PNRR nu se refereau la o nouă lege a educaţiei, iar noi ca societate am fost induşi în eroare că sunt o urgenţă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt