Palatul Parlamentului, facturi uriaşe la curent

Palatul Parlamentului, facturi uriaşe la curent

Vă imaginaţi cum ar fi să primiţi o factură la lumină de două milioane de lei? Nu e o factură greşită sau o regularizare, aşa cum am tot auzit în ultima vreme, ci o notă de plată reală. E pentru a treia cea mai mare clădire din lume, cea mai mare din România, Palatul Parlamentului. În clădire nu sunt aprinse toate becurile şi e şi frig, se plâng angajaţii.

O echipă FOCUS a filmat în camerele tehnice ale uriaşei clădiri şi vă arată starea în care sunt utilajele actuale. Modernizarea e în plan cu o centrală pe gaz sau hidrogen şi un sistem de panouri fotovoltaice.

Prima Tv a luat la pas subsolul Palatului Parlamentului, acolo unde sunt camerele tehnice ale clădirii. Utilajele de aici sunt mai vechi de 20 de ani şi sunt la limita casării. Echipamentele noi vor permite şi acomodarea surplusului de energie generată de viitoarea centrală.

Punerea în mişcare a acestor utilaje generează un consum uriaş de energie, iar factura la curent este o adevărată sperietoare pentru administratorii Casei Poporului.

Deja primele măsuri au fost luate: au fost schimbarea tâmplăria exterioară cu una termoizolantă şi becurile incadescente cu surse led. Însă acestea nu aduc reduceri prea mari la factura de energie, iar proiectele majore sunt încă în punctul studiilor de fezabilitate.

În plus, pentru a susţine o bună parte din energia consumată de zona industrială, clădirea va fi dotată şi cu un sistem de panouri fotovoltaice.

Palatul Parlamentului este a treia cea mai mare clădire administrativă din lume şi găzduieşte sediul Camerei Deputaţilor, al Senatului, al Curţii Constituţionale, precum şi a altor instituţii. Începând cu anul trecut, tot imobilul este iluminat cu energie electrică produsă exclusiv din surse regenerabile.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt