Palatul Parlamentului, facturi uriașe la curent - Prima News

Palatul Parlamentului, facturi uriașe la curent

Vă imaginați cum ar fi să primiți o factură la lumină de două milioane de lei? Nu e o factură greșită sau o regularizare, așa cum am tot auzit în ultima vreme, ci o notă de plată reală. E pentru a treia cea mai mare clădire din lume, cea mai mare din România, Palatul Parlamentului. În clădire nu sunt aprinse toate becurile și e și frig, se plâng angajații.

O echipă FOCUS a filmat în camerele tehnice ale uriașei clădiri și vă arată starea în care sunt utilajele actuale. Modernizarea e în plan cu o centrală pe gaz sau hidrogen și un sistem de panouri fotovoltaice.

Prima Tv a luat la pas subsolul Palatului Parlamentului, acolo unde sunt camerele tehnice ale clădirii. Utilajele de aici sunt mai vechi de 20 de ani și sunt la limita casării. Echipamentele noi vor permite și acomodarea surplusului de energie generată de viitoarea centrală.

Punerea în mișcare a acestor utilaje generează un consum uriaș de energie, iar factura la curent este o adevărată sperietoare pentru administratorii Casei Poporului.

Deja primele măsuri au fost luate: au fost schimbarea tâmplăria exterioară cu una termoizolantă și becurile incadescente cu surse led. Însă acestea nu aduc reduceri prea mari la factura de energie, iar proiectele majore sunt încă în punctul studiilor de fezabilitate.

În plus, pentru a susține o bună parte din energia consumată de zona industrială, clădirea va fi dotată și cu un sistem de panouri fotovoltaice.

Palatul Parlamentului este a treia cea mai mare clădire administrativă din lume și găzduiește sediul Camerei Deputaților, al Senatului, al Curții Constituționale, precum și a altor instituții. Începând cu anul trecut, tot imobilul este iluminat cu energie electrică produsă exclusiv din surse regenerabile.

Total
0
Shares
Total
0
Share