Nici plătiți nu vor să își sterilizeze câinii - Prima News

Nici plătiți nu vor să își sterilizeze câinii

Tragedia de pe Lacul Morii s-ar putea repeta oricând în multe orașe din țară, acolo unde câinii umblă liberi pe străzi. Cu toate acestea oamenii încă refuză să-și sterlilizeze animalele. La Arad, ca să-i convingă pe localnici, o asociație pentru protecția animelelor s-a oferit să le dea bani proprietarilor de câini, doar să-i lase să sterilizeze animalele. În zadar, însă. Oamenii se tem că așa își vor pierde câinii și că aceștia vor ajunge la adapost, unde vor fi eutanasiați.

Sunt imagini filmate într-un cartier de la marginea Aradului. Străzile sunt împânzite de zeci de câini, lăsați liberi de proprietari. Toți ajung să mișune pe lângă tomberoanele din zonă. Ca să oprească înmulțirea patrupezilor o asociație pentru protecția animalelor, din oraș, s-a oferit să sterilizeze gratuit toți câinii lăsați pe străzi. Numai că, odată ajunși acolo, oamenii s-au lovit de refuzul categoric al localnicilor.

Contrar așteptărilor, nici măcar banii nu i-au convins pe oameni să-și lase câinii pe mâna medicilor veterinari, pentru sterilizare. Arădenii nevoiți să treacă prin această zonă sunt disperați.

Din păcate sunt multi proprietari de animale care nu cunosc obligațiile pe care le au atunci când își asumă creșterea unui câine. Reprezentanții Asociației pentru Protecția Animalelor estimează că, în Arad, mai sunt încă sute de câini nesterilizați și nevaccinați care ar putea reprezenta un pericol pentru localnici.

Total
0
Shares
Total
0
Share