Nici plătiţi nu vor să îşi sterilizeze câinii

Nici plătiţi nu vor să îşi sterilizeze câinii

Tragedia de pe Lacul Morii s-ar putea repeta oricând în multe oraşe din ţară, acolo unde câinii umblă liberi pe străzi. Cu toate acestea oamenii încă refuză să-şi sterlilizeze animalele. La Arad, ca să-i convingă pe localnici, o asociaţie pentru protecţia animelelor s-a oferit să le dea bani proprietarilor de câini, doar să-i lase să sterilizeze animalele. În zadar, însă. Oamenii se tem că aşa îşi vor pierde câinii şi că aceştia vor ajunge la adapost, unde vor fi eutanasiaţi.

Sunt imagini filmate într-un cartier de la marginea Aradului. Străzile sunt împânzite de zeci de câini, lăsaţi liberi de proprietari. Toţi ajung să mişune pe lângă tomberoanele din zonă. Ca să oprească înmulţirea patrupezilor o asociaţie pentru protecţia animalelor, din oraş, s-a oferit să sterilizeze gratuit toţi câinii lăsaţi pe străzi. Numai că, odată ajunşi acolo, oamenii s-au lovit de refuzul categoric al localnicilor.

Contrar aşteptărilor, nici măcar banii nu i-au convins pe oameni să-şi lase câinii pe mâna medicilor veterinari, pentru sterilizare. Arădenii nevoiţi să treacă prin această zonă sunt disperaţi.

Din păcate sunt multi proprietari de animale care nu cunosc obligaţiile pe care le au atunci când îşi asumă creşterea unui câine. Reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor estimează că, în Arad, mai sunt încă sute de câini nesterilizaţi şi nevaccinaţi care ar putea reprezenta un pericol pentru localnici.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt