Vremea va deveni caldă în a doua jumătate a acestei săptămâni, cu temperaturi maxime care vor ajunge la 22 de grade

Vremea va deveni caldă în a doua jumătate a acestei săptămâni, cu temperaturi maxime care vor ajunge la 22 de grade

Vremea va deveni caldă în a doua jumătate a acestei săptămâni, cu temperaturi maxime care vor ajunge la 22 de grade în Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş, iar ploi se vor semnala în special în intervalul 2 - 6 noiembrie, potrivit prognozei publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 1 - 14 noiembrie este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Banat, vremea va deveni caldă în perioada 3 - 5 noiembrie, când se va ajunge la o medie regională a temperaturilor maxime de 18-22 de grade şi minime în jurul a 12 grade. Ulterior, temperatura va scădea, astfel că până spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variaţii de la o zi la alta, se va înregistra o medie a valorilor maxime cuprinsă între 14 şi 17 grade şi minime de 5-8 grade.

Temporar va ploua în intervalul 2 - 6 noiembrie, iar izolat vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creştere după 10 noiembrie.

În Crişana, la începutul intervalului media temperaturilor maxime va fi de 14-16 grade, iar a celor minime de 3-5 grade. Apoi vremea se va încălzi, urmând să devină deosebit de caldă în 4 noiembrie, când la nivelul regiunii se vor atinge maxime în jurul a 22 de grade şi minime de 10-12 grade. Scăderea de temperatură estimată pentru 5 şi 6 noiembrie va readuce regimul termic în limite normale pentru această dată, respectiv o medie a valorilor maxime de 13-14 grade şi de 4 grade pentru minime. Pentru a doua săptămână a lunii noiembrie sunt estimate maxime, în general cuprinse între 12 şi 16 grade şi minime de 4-6 grade.

În intervalul 2 - 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate. Sunt posibile ploi temporare şi după 10 noiembrie.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt