Prognoza meteo pentru perioada 24 mai - 6 iunie. Luna iunie începe cu ploi în majoritatea zonelor
Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat luni prognoza meteo pentru intervalul 24 mai - 6 iunie.
Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat luni prognoza meteo pentru intervalul 24 mai - 6 iunie.
Pompierii militari intervin pentru degajarea unui copac căzut peste trei autoturisme într-o parcare din municipiul Brăila, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Meteorologii au actualizat din nou avertizările de ploi însemnate cantitativ, până vineri dimineaţă urmând să fie sub Cod galben 25 de judeţe.
Inundaţiile au afectat în ultimele ore 25 de localităţi din 14 judeţe, iar pericolul nu a trecut.
Meteorologii au actualizat avertizările de vreme rea şi au emis cod portocaliu şi cod galben de ploi abundente valabile în cea mai mare parte a ţării până vineri, la ora 10:00.
Judeţele Bihor şi Cluj se află miercuri sub avertizare cod roşu de inundaţii.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente valabilă în 19 judeţe până vineri la ora 11:00.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o nouă avertizare nowcasting Cod portocaliu de vijelii, valabilă în zone din judeţul Buzău.
Râurile din bazinele hidrologice Arieş şi Arieşul Mic din judeţul Alba se află marţi, până la ora 14:00, sub avertizare Cod portocaliu de inundaţii, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).
Cerul va fi variabil în Capitală, pe parcursul zilei de luni, cu înnorări temporar accentuate în cursul serii şi al nopţii (17/18 mai) când vor fi perioade cu averse slabe şi posibil descărcări electrice.
Vremea extremă s-a dezlănţuit asupra Rusiei.
Meteorologii au emis avertizări cod galben de vreme severă pentru mai multe judeţe, iar pe râurile din vest, nord şi centru este pericol de inundaţii.
Regiunile arctice şi nordul îndepărtat din Rusia ar putea deveni arabile în 20-30 de ani, pe măsură ce schimbările climatice accelerează topirea permafrostului, iar porţiuni vaste de pământ vor fi libere pentru agricultură, a declarat ministrul mediului din ţară.
Vremea va deveni instabilă în Bucureşti pe parcursul următoarelor zile, când vor fi perioade în care se vor semnala averse şi descărcări electrice, arată prognoza publicată, miercuri, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
Meteorologii anunţă vreme caldă în primele zile ale acestei săptămâni, care însă va fi urmată de o răcire începând de joi, 13 mai.
Vreme neobişnuită anunţă meteorologii în următoarele zile, cu oscilaţii termice ciudate.
Luna mai este cea mai călduroasă, dar şi cea mai instabilă lună a primăverii, zilele însorite şi calde, uneori chiar caniculare, alternând cu zile reci şi ploioase, în timp ce ploile vor avea adesea caracter torenţial, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
Temperaturile cresc de la o zi la alta şi vor ajunge, săptămâna viitoare, la 29 de grade în mai multe regiuni ale ţării, potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni, realizate de meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
Norul de praf saharian a ajuns în regiunile vestice ale României, anunţă reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.
Meteorologii au emis o informare meteo de vreme severă, valabilă din această seară de la ora 21:00 până duminică la ora 21:00.
Temperaturile vor avea, în umătoarele 4 săptămâni valori apropiate de normalul perioadei, uşor mai ridicate după 10 mai.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că o masă de aer tropical, cu particule de praf de origine sahariană, avansează către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.
Vremea din weekend va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, însă gradul de instabilitate atmosferică se va menţine ridicat la nivelul întregii ţări, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Oana Catrina, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de M.