Se face tot mai frig. Ce fenomene anunţă meteotologii, unde ninge
Toamna autentică pune stăpânire pe toate regiunile.
Toamna autentică pune stăpânire pe toate regiunile.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni dimineaţa mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă valabile în orele următoare în zone din 9 judeţe.
O furtună de proporţii a lovit coasta de est a Americii.
După valul de aer polar care a adus temperaturi de îngheţ, vremea se îndreaptă.
În ciuda angajamentelor asumate de liderii lumii la summitul climatic COP26 de la Glasgow, lumea nu se apropie încă de obiectivele sale privind limitarea creşterii temperaturii medii globale faţă de nivelurile preindustriale, arată o nouă analiză a Climate Action Tracker (CAT), un grup .
Oficial a început iarna.
Meteorologii au emis luni dimineaţa o informare de ploi şi vânt, valabilă până marţi seara.
Pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa se circulă în condiţii de ceaţă, cu vizibilitate de 150-200 de metri, informează Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.
Temperaturile scad şi cu 10 grade în sud-estul ţării, iar la munte sunt anunţate precipitaţii mixte.
Centrul Infotrafic anunţă că, din cauza ceţii, porturile din judeţul Constanţa au fost închise ”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în judeţul Constanţa, începând cu ora 19.
Meteorologii avertizează că vremea se schimbă radical în următoarele zile.
Schimbările climatice pot avea în următorii ani un impact major asupra resurselor de apă din România, arată cele mai recente studii efectuate de Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) şi Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).
Vremea va deveni caldă în a doua jumătate a acestei săptămâni, cu temperaturi maxime care vor ajunge la 22 de grade în Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş, iar ploi se vor semnala în special în intervalul 2 - 6 noiembrie, potrivit prognozei publicate luni de Administraţia Naţion.
Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă vreme foarte rece, cu minime de 2 grade, în ultimele zile din octombrie.
Vremea va continua să se încălzească, devenind neobişnuit de caldă pentru data din calendar, în special în nord-estul teritoriului.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi dimineaţa, o avertizare nowcasting Cod galben de ceaţă densă, valabilă în mai multe localităţi din judeţele Constanţa şi Tulcea.
Regimul termic prognozat pentru următoarele două săptămâni (18 - 31 octombrie) este unul oscilant, cu perioade în care valorile maxime vor creşte până la 22 de grade Celsius, dar şi cu episoade de răcire accentuată, cu nopţi în care temperaturile vor scădea sub 4 - 5 grade, şi chiar.
Sud-estul ţării a fost lovit, în ultimele zile, de ploi abundente.
Temperaturi scăzute, ploi în majoritatea reginilor şi lapoviţă şi ninsori la munte.
Vremea va fi închisă şi deosebit de rece în Bucureşti, în următoarele trei zile, cu ploi, intensificări ale vântului şi temperaturi maxime ce nu vor depăşi 10 grade Celsius, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atenţionare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă pe parcursul următoarelor ore pe râuri din judeţul Tulcea.
Este clar că ne putem lua gândul de la temperaturile de vară şi trebuie să ne obişnuim cu toamna care şi-a intrat deja în drepturi.
Valorile termice estimate de către meteorologi, pentru următoarele două săptămâni, vor fi mai coborâte decât cele caracteristice ale perioadei, în timp ce, din punct de vedere pluviometric, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în aceste zile, arată prognoza publicată,.