Furtună puternică în nordul şi centrul Europei

Furtună puternică în nordul şi centrul Europei

O furtună de proporţii, numită Malik de meteorologi, a lovit nordul şi centrul Europei. Cel puţin şase oameni au murit, iar alte câteva zeci au fost răniţi de copacii prăbuşiţi de vântul puternic. Natura dezlănţuită face prăpăd şi pe coasta de est a Statelor Unite. Mii de drumuri sunt blocate de un viscol puternic.

Furtuna Malik a adus dezastrul în nordul şi estul Germaniei. Vântul a bătut cu peste 140 de kilometri pe oră. În zonele de coastă, inclusiv în portul Hamburg, străzile s-au transformat în râuri. Şi traficul feroviar a fost grav afectat.

Furtuna a provocat daune considerabile şi în Polonia, Danemarca şi Suedia. Sute de mii de locuinţe au rămas fără
curent electric. Fenomenul meteorologic extrem a curmat însă şi veţile unor oameni.

În Marea Britanie, furtuna Malik a smuls zeci de copaci din rădăcină şi a dat peste cap viaţa locuitorilor din zeci de localităţi.

Nici Coasta de Est a Americii nu a fost ocolită de vremea rea. În ultimele două zile, o furtună de zăpadă a lovit mai multe state, iar traficul a fost complet paralizat din cauza viscolului puternic. Peste 95 de mii de locuinţe au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic.

Afectate au fost până şi iguanele din Florida. Reptilele au ajuns să cadă îngheţate din copaci.Experţii spun că îngheţul care afectează Florida reprezintă o gravă ameninţare la adresa speciei. Iguanele nu pot supravieţui temperaturilor negative înregistrate zilele acestea.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt