Mai mulţi investitori cer ca traseul drumului expres să ţină cont de afacerile dezvoltate deja - Prima News

Mai mulţi investitori cer ca traseul drumului expres să ţină cont de afacerile dezvoltate deja

Mai mulţi investitori cer ca traseul viitorului drum expres Arad – Oradea să ţină cont de afacerile pe care le-au dezvoltat deja, cum ar fi în zona Şofronea-Curtici, cerere care este susţinută de conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Arad.

La sediul CJ Arad a avut loc, luni, o întâlnire între un grup de investitori de pe traseul viitorului drum expres Arad-Orade, reprezentanţi ai autorităţilor şi ai echipei care realizează proiectul tehnic.

Oamenii de afaceri au solicitat ca la proiectarea drumului să se ţină cont de proiectele pe care le-au dezvoltat deja, pentru a li se facilita accesul la viitoarea şosea.

“Aradul este unul dintre cele mai importante centre logistice din vestul României, unde s-au dezvoltat afaceri conexe căii ferate şi transporturilor rutiere. Nu putem ignora aceste direcţii de investiţii atunci când proiectăm drumul expres Arad-Oradea pentru că vorbim despre o investiţie pe termen lung, nu doar pe următorii cinci sau zece ani, de la care ne aşteptăm să ajute mediul de afaceri. L-am invitat la întâlnirea de astăzi şi pe europarlamentarul Gheorghe Falcă, fostul primar al municipiului Arad, pentru că are experienţă în marile proiecte de infrastructură, a participat la pregătirea documentaţiei pentru autostradă şi cunoaşte foarte bine realităţile arădene”, a declarat, în urma întâlnirii, preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca.

El a afirmat că în zona Şofronea-Curtici sunt deja dezvoltate afaceri de zeci de milioane de euro, dar există şi alte proiecte.

Pe de altă parte, în luna decembrie, un investitor din Chişineu-Criş şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibilul traseu al drumului chiar pe un teren pe care urmează să îşi dezvolte afacerile în următorii ani.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share