Petre Daea: Sunt convins că nu rămân cereale în România după tranzit. Autorităţile îşi vor face datoria

Petre Daea: Sunt convins că nu rămân cereale în România după tranzit. Autorităţile îşi vor face datoria

Dacă situaţia o va cere, interzicerea importului de cereale din Ucraina se va prelungi şi după data de 5 iunie, dar până atunci este analizată situaţia, mai ales în condiţiile în care va veni noua recoltă, a declarat la Prima News ministrul agriculturii, Petre Daea.

El a precizat că a discutat şi va continua discuţiile cu omologul său ucrainean pentru a găsi soluţii cât mai bune la problema cerealelor.

„Culoarele tradiţionale de transport au fost torturate din cauza războiului. Peste noapte nu se pot face depozite noi. Sunt convins că nu rămân cereale în România după tranzit pentru că autorităţile îşi vor face datoria. Acum facem inventarul stocurilor din România, am cerut date de la fermieri”, a spus Daea.

Ministrul a precizat că autorităţile urmăresc introducerea măsurii de reducere a preţului la lapte.

„După şase luni de zile vom evalua care este situaţia. Producătorii nu trebuie să reducă preţul laptelui”, a explicat Daea.

Referitor la noul pachet de sprijin pentru agricultori oferit de UE, Petre Daea a declarat că „fermierii români nu stau în banii de la UE”.

Ministrul agriculturii s-a declarat că nu este stresat de rotativa guvernamentală.

„Eu rămân în funcţia mea de lucrător al ogoarelor şi de specialist, eu rămân tot timpul în această activitate a inginerului agronom care ştie ce trebuie făcut în agricultura ţării româneşti”, a declarat Daea.

Afla mai multe desprecerealeromaniaucrainaue
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt