Fonduri europene în 2021 – Când se lansează noile ghiduri şi măsuri

Fonduri europene în 2021 – Când se lansează noile ghiduri şi măsuri

Fermierii români care vor să acceseze fonduri europene aşteaptă cu nerăbdare lansarea ghidurilor pentru noile măsuri din acest an. Cu toate acestea, documentele întârzie să apară şi se pare că agricultorii vor mai trebui să aştepte o bună perioadă până când le vor vedea publicate.

Potrivit consultanţilor invitaţi de Ovidiu Ghinea în emisiunea ”Agricultura la Raport”, noile măsuri pentru fonduri europene nu se vor lansa mai devreme de luna iulie a acestui an, deşi iniţial existau speranţe că o parte din submăsuri vor fi lansate în prima jumătate a anului.

”Ar fi trebuit în mod normal să avem un calendar estimativ cu deschiderea fiecărei măsuri şi cu bugetul alocat pentru fiecare măsură, dar deocamdată nu avem nicio informaţie. Probabil undeva în luna iulie se vor deschide, cred că după ce se va încheia perioada de depunere a cererilor la APIA, care se termină undeva la sfârşitul lunii mai”, a precizat consultantul Nicu Brat.

În ceea ce priveşte ghidurile solicitanţilor, Ministerul Agriculturii se află încă în negocieri privind elaborarea fişelor modificate. Acestea vor trebui să fie ulterior retrimise către Comisia Europeană pentru aprobare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt