Horia Tecău este noul căpitan nejucător al echipei României de Billie Jean King Cup

Horia Tecău este noul căpitan nejucător al echipei României de Billie Jean King Cup

Billie Jean King Cup, care a purtat până în 2020 titlul de Fed Cup, este cea mai importantă competiţie sportivă din tenisul feminin, echivalenta Cupei Davis în tenisul masculin. Cu o istorie care porneşte din 1963, concursul este unul extrem de prestigios şi poartă astăzi numele campioanei care este cunoscută drept fondatoarea WTA şi câştigătoare a 39 de titluri de Grand Slam. O activistă pentru drepturile femeilor, King a şi câştigat, la vârsta de 29 de ani, celebrul meci Battle of the Sexes, împotriva tenismenului Bobby Riggs, în încercarea de a demonstra că femeile pot să joace tenis la fel de bine ca bărbaţii, că merită plată egală pentru performanţele lor şi că sponsorii au de ce să investească în tenisul feminin.

Iar vestea bună pentru echipa României este aceea că Horia Tecău va deveni căpitanul nejucător al acesteia, anunţul fiind făcut la doar câteva zile după ce tenismenul a avut ultima sa apariţie oficială în culorile României la Cupa Davis. Ştirea a fost anunţată de Federaţia Română de Tenis, care a precizat faptul că Alina Tecşor-Cercel va continua să rămână în poziţia de antrenoare a echipei. Horia Tecău îl înlocuieşte în postura de căpitan al echipei Billie Jean King Cup pe Daniel Dobre, care a ocupat această poziţie în ultimii doi ani. Înainte de Dobre, echipa a mai fost condusă de Monica Niculescu, Florin Segărceanu, Ilie Năstase şi alţii.

Următoarele meciuri în Billie Jean King Cup pentru România vor avea loc în aprilie, cu echipa Poloniei, şi vor fi jucate în deplasare, iar Simona Halep şi-a anunţat deja participarea la această etapă a competiţiei. Competiţia, care se va desfăşura pe 15 şi 16 aprilie, va decide cine se califică pentru Turneul Final al cupei, care se va desfăşura la finalul sezonului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt