Frig în case, brand de Bucureşti

Frig în case, brand de Bucureşti

În ultimii ani, frigul pe timp de iarnă aproape că a ajuns brand pentru Bucureşti. Sistemul de termoficare este atât de uzat încât aproape zilnic echipele Termoenergetica sunt pe teren. Dincolo de nemulţumirile justificate ale populaţiei şi povara grelei moşteniri pe care o invocă autorităţile, zeci de angajaţi ai Termoenergetica petrec ore sau chiar zile întregi în ger pentru a cârpi ţevile vechi de zeci de ani. O echipă FOCUS a intrat alături de ei în subteranele Capitalei.

Vor nu vor, angajaţii Termoenergetica îşi petrec în acest fel multe zile de lucru, mai ales iarna, atunci când frecvenţa avariilor este foarte mare. Apa scursă din conductele vechi este prima problemă cu care se confruntă lucrătorii. Evacuarea ei poate dura câteva ore bune, mai ales că nici pompele de extragere nu sunt în cea mai bună stare. Greul însă, abia începe.

După o tură în subteranul care fierbe, oamenii se întorc în gerul de afară. Tot de ger au parte şi bucureştenii, poate chiar timp de mai multe zile. Nemulţumirile oamenilor sunt mai mult decât justificate. Din păcate de multe ori chiar angajaţii care stau ore bune pe teren cad pradă nervilor bucureştenilor.

De obicei avariile Termoenergetica nu durează mai mult de o zi, însă apar şi diverse situaţii cu caracter excepţional. Paradoxul face ca atunci când bucureştenii au frig în case, cei care repară avariile reţelei de termoficare au parte de ore întregi de stat în frig afara.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt