Formular de localizare, obligatoriu în România. Haos în vamă

Formular de localizare, obligatoriu în România. Haos în vamă

Este oficial! România se alătură celorlalte state europene care au introdus în urmă cu luni bune formulare de localizare pentru persoanele care intră în ţară. PLF-ul românesc se completează doar online şi lipsa documentului aduce amenzi usturătoare. Între timp, cum românii vin acasă de sărbători, a fost haos atât pe la punctele de trecere a frontierei terestre, cât şi pe aeroporturi

Atât cetăţenii români, cât şi străinii, care intră la noi în ţară sunt obligaţi să completeze formularul digital de localizare pe plf.gov.ro, indiferent dacă trebuie să stea sau nu în carantină.

La intrarea în ţară, când actele de identitate sunt verificate de poliţiştii de frontieră, sistemul informatic va arăta dacă persoana a completat sau nu PLF ul.

Între timp, zeci de mii de români intră în ţară în fiecare oră. A fost haos în punctele vamale din Vestul ţării.

Cele mai tranzitate frontiere sunt cele cu Ungaria şi cu Moldova. Traficul a crescut cu 140%. În vama Nădlac şoferii
au aşteptat chiar şi 4-5 ore cu nervii întinşi la maximum.

Au fost numere record de persoane intrate în ţară şi pe cale aeriană. Reprezentanţii aeroportului din Otopeni au fost nevoiţi să ia măsuri pentru evitarea cozilor, după ce, cu o zi în urmă, oamenii s-au îmbulzit. Astfel că, după aterizare, pasagerii vor fi împărţiţi în grupuri de câte 50 şi vor merge la controlul de frontieră la 15 minute.
În aeroport, de sărbători, se va lucra la capacitate maximă, pe toate fluxurile, la orele de vârf. Compania Naţională
Aeroporturi Bucureşti estimează că, după Crăciun, aglomeraţia se va muta pe sensul de ieşire din ţară.

La vama Nadlac 2 s-a inregstrat,duminică, un nivel de trafic record. Mii de romani, in mare parte nevaccinati, au infruntat frigul, orele de asteptare si controlul epidemiologic. Intrarea in tara este cosmarul romanilor,inainte de sarbatori. Nu doar orele de asteptare sunt obositoare. Conditiile inumane, fara grupuri sanitare, ii exaspereaza pe cei care vin acasa.

Ca sa ii ajute pe cei vaccinati, autoritatile au deschis o artera speciala pentru ei.

Miile de romani nevaccinati infrunta insa calvarul asteptarii. Dupa controlul documentelor,urmeaza triajul epidemiologic. Angajatii DSP Arad lucreazala la foc continuu

Toate punctele de trecere a frontierei din judeţul Arad lucreazala capacitate maxima.

De luni, romanii care intra in tara scapa de triajul epidemiologic, pentru ca vor completa on line formularele de calatorie. Cu toate acestea angajatii DSP vor ramane in frontieră pentru a ajuta in cazul in care cei care revin acasa nu se descurca.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt