Preşedintele SUA îndeamnă sectorul privat american să se protejeze în faţa atacurilor informatice ruse

Preşedintele SUA îndeamnă sectorul privat american să se protejeze în faţa atacurilor informatice ruse

Preşedintele american Joe Biden a îndemnat luni companiile din sectorul privat să se protejeze în faţa unor eventuale atacuri informatice întreprinse de Rusia ca răspuns la sancţiunile occidentale impuse împotriva Moscovei pentru ofensiva sa în Ucraina, informează AFP şi Reuters.

"Îi îndemn pe partenerii noştri din sectorul privat să-şi întărească imediat securitatea cibernetică", a scris preşedintele SUA într-un comunicat difuzat de Casa Albă. "Administraţia mea reiterează aceste atenţionări, bazându-se pe date în constantă creştere ale serviciilor de informaţii conform cărora statul rus ia în considerare diferite piste de potenţiale atacuri cibernetice", se spune în comunicat.

Atacurile informatice se înscriu în "manualul de strategie" ce ghidează statul rus, a insistat Joe Biden, potrivit căruia astăzi "este crucial să se accelereze sarcina de întărire a securităţii noastre informatice interne".

Potrivit Casei Albe, ar putea fi vizate infrastructuri esenţiale, majoritatea operate şi deţinute de sectorul privat american.

"Trebuie să facem atâtea pentru a obţine siguranţa că am închis toate porţile de intrare digitale, în special cea a serviciilor capitale pe care contează americanii", a confirmat Anne Neuberger, responsabilă a administraţiei americane însărcinată cu probleme de securitate cibernetică

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt