Polonia îndeamnă UE să introducă o taxă pe importurile de hidrocarburi din Rusia

Polonia îndeamnă UE să introducă o taxă pe importurile de hidrocarburi din Rusia

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a îndemnat miercuri Uniunea Europeană (UE) să introducă o taxă pe importurile de hidrocarburi din Rusia, informează AFP.

"Îndemn astăzi Comisia Europeană să stabilească o taxă pe hidrocarburile ruse, pentru ca regulile economice şi comerţul de pe piaţa unică europeană să funcţioneze în mod echitabil", a declarat Morawiecki.

El a anunţat că Polonia speră să scape de dependenţa sa de importurile de cărbune rus într-o lună sau două şi de cele de petrol şi de gaz la sfârşitul anului în curs.

Amintind că unele ţări europene, printre care Germania, sunt reticente în a renunţa la importurile de materii prime ruseşti şi că acestea ar putea fi vândute la un preţ relativ scăzut, concurenţial, Morawiecki a declarat că taxa în chestiune ar avea drept scop "egalizarea preţurilor la energie în toată UE".

"Voi insista foarte tare pentru această idee în UE, pentru ca situaţia să fie echitabilă din punct de vedere al principiilor concurenţei pe piaţă", a mai spus Morawiecki în timpul unei conferinţe de presă.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt