Fata de 17 ani ucisă de propria familie pentru că a purtat blugi

Fata de 17 ani ucisă de propria familie pentru că a purtat blugi

Tot mai multe cazuri de femei şi tinere care sunt agresate brutal de membrii familiilor lor au început să apară în spaţiul public din India. Incidentele au evidenţiat cât de lipsite de siguranţă sunt femeile şi fetele în casele lor. Săptămâna trecută, Neha Paswan, o indiancă în vârstă de 17 ani, a fost bătută până la moarte de membrii familiei sale extinse din nordul statului indian Uttar Pradesh, deoarece acestora nu le plăcea că tânăra purta blugi, notează BBC News

Shakuntala Devi Paswan, mama tinerei Neha Paswan, a declarat că adolescenta a fost bătută cu bâta de bunicul şi de unchii ei, după o ceartă care a plecat de la hainele pe care le purta fata de 17 ani.

„După ce a ţinut o zi de post religios, seara, s-a îmbrăcat cu o pereche de blugi şi o bluză pentru a-şi continua ritualurile. Bunicii ei s-au opus ca ea să poarte astfel de haine, după ce au văzut-o îmbrăcată aşa. Însă Neha le-a spus că blugii sunt făcuţi ca să fie purtaţi", a povestit mama tinerei, care a spus că discuţia a degenerat şi s-a ajuns la violenţă. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt