Poliţiştii şi procurorii din Dâmboviţa au documentat activitatea infracţională a trei persoane pe care le acuză de comiterea mai multor infracţiuni. Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Încă din 2019, un bărbat care controla în fapt două societăţi comerciale ar fi cumpărat cereale de la mai multe firme şi nu le-a plătit. De asemenea, a cumpărat mai multe maşini şi a retras bani din bănci în numele societăţilor, deşi nu avea nicio calitate oficială în cadrul acestora.
”La data de 14 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a trei persoane cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani. Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind cercetaţi în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese, înşelăciune şi spălare de bani”, anunţă, miercuri dimineaţă, IPJ Dâmboviţa.
Sursa citată a precizat că au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, pe raza judeţelor Dâmboviţa, Buzău şi Ilfov, persoanele depistate fiind conduse la audieri.
”Din investigaţiile efectuate a rezultat că un bărbat de 40 de ani ar fi controlat două societăţi comerciale cu sediul în Chitila şi Bucureşti, deşi acestea ar fi fost administrate de fapt două femei. Astfel, prin intermediul uneia dintre societăţi, ar fi fost achiziţionate cereale de la diferite societăţi comerciale cărora nu le-ar mai fi fost achitate sumele datorate ori le-ar fi fost achitate parţial”, a mai transmis sursa citată.
De asemenea, prin intermediul operaţiunilor efectuate s-ar fi urmărit declanşarea procedurii de insolvenţă şi, ulterior, falimentul societăţii comerciale.
”Totodată, bărbatul ar fi beneficiat de banii obţinuţi prin operaţiunile de comercializare a produselor agricole, fără a reprezenta legal vreo societate. În plus, în perioada 2019-2021, bărbatul, în calitate de director de vânzări în cadrul altei societăţi comerciale, ar fi transferat bunuri din patrimoniul acesteia către terţi, în valoare de 339,901,75 de lei, însă, în realitate, bunurile ar fi rămas la dispoziţia bărbatului”, se mai arată în comunicatul Poliţiei.
În plus, în perioada 2019-2022, în aceeaşi calitate, bărbatul ar fi obţinut bani prin inducerea în circuitul economic al bunurilor transferate prin revânzarea către clienţi, iar, cu sprijinul unei femeie de 44 de ani, în perioada 2018-2019, ar fi efectuat 531 de retrageri din conturile unei bănci, iar, în perioada 2018-2020, ar fi efectuat alte două retrageri din conturile altei bănci.
”De asemenea, poliţiştii au mai stabilit că, în perioada 2019-2022, bănuitul ar fi achiziţionat în leasing mai multe vehicule, prin intermediul unei societăţi administrate de un alt bărbat, acesta ocupându-se de plata ratelor şi a cheltuielilor adiacente privind contractul de leasing şi întreţinerea, astfel disimulănd originea ilicită a bunurilor, în condiţiile în care, anterior achiziţiei, bănuitul ar fi comis infracţiuni din care ar fi putut obţine 274,654,92 de lei, reprezentând valoarea de achiziţie a acestora”, a mai transmis sursa citată.
Cercetările în acest caz continuă.