Cristian Diaconescu, la Prima News: ”SUA nu va renunţa la Europa chiar dacă Trump va câştiga alegerile”

Cristian Diaconescu, la Prima News: ”SUA nu va renunţa la Europa chiar dacă Trump va câştiga alegerile”

Fostul ministru de Externe, Cristian Dianconescu, a declarat că Europa nu trebuie să se teamă că va pierde sprijinul SUA, indiferent de rezultatul alegerilor de la finalul acestui an. 
”Federaţia Rusă nu îşi va permite să atace în vitorul imediat Europa şi Alianţa Atlanticului de Nord. Pentru că Moscova cunoaşte ce reacţie militară poate primi de la aliaţii NATO. 
Ca s-o spun drept, SUA, indiferent de cine va câştiga alegerile, chiar dacă vin republicanii în varianta Trump, nu va renunţa la Europa, niciodată, dar niciodată, nu va lăsa Europa în sfera Moscovei”, declarat Diaconescu la emisiunea Prima News, moderată de Ciprian Aron.
Declaraţia vine după ce miercuri a ieşit la iveală o discuţie pe care a avut-o cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în 2020, când i-a spus acesteia că SUA nu va ajuta Europa dacă va fi atacată. 
În timpul primului său mandat, din 2017 până în 2021, Trump a intrat în mod repetat în conflict cu aliaţii tradiţionali în ceea ce priveşte comerţul şi cheltuielile pentru apărare. 
Statele Unite nu vor ajuta niciodată Europa dacă va fi atacată şi vor părăsi NATO, care este mort, i-ar fi spus Donald Trump preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în 2020, pe când era încă preşedinte, potrivit unui comisar european, citat miercuri de Reuters. 
„Trebuie să înţelegeţi că, dacă Europa este atacată, noi nu vom veni niciodată să vă ajutăm şi să vă sprijinim”, ar fi declarat Trump, potrivit lui Thierry Breton, comisarul francez responsabil pentru piaţa internă a Uniunii Europene, la Forumul Economic Mondial de la Davos, în ianuarie 2020.
Tot în acest context, marţi, Ministrul suedez al Apărării Civile, Carl-Oskar Bohlin, a afirmat marţi că o perioadă de peste 200 de ani de pace nu ar trebui să le dea suedezilor un fals sentiment de siguranţă şi i-a îndemnat pe toţi să se pregătească pentru cel mai urât scenariu: un război cu Rusia.
Suedia nu este încă membră NATO, însă speră că va deveni, curând. Pentru asta are nevoie de aprobarea Turciei şi Ungariei, dar cele două ţări amână decizia mai multe luni.

Afla mai multe desprecristian diaconescunatosuaue
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt