O nouă firmă de salubritate se va ocupa de strângerea gunoiului din Sectorul 1 al Capitalei pe perioada stării de
alertă. Compania are şi tarife de şapte ori mai mici faţă de Romprest, spune Clotilde Armand. Noul contract este însă o cheltuială în plus a primăriei, iar firma ar avea legături cu mafia italiană. Ba mai mult, Cristian Popescu Piedone a fost director până anul trecut.
Timp de 30 de zile, pe perioada stării de alertă, o nouă companie se va ocupa de strângerea gunoiului din Sectorul 1. Firma Brai Cata va presta servicii de colectare, transport şi tratare, eliminare sau depozitare a gunoiului necontrolat, cât şi al celui din coşurile stradale. 62.900 de lei este valoarea contractului.
Pentru deşeurile necontrolate, Brai Cata are un tarif de 629 de lei per tonă, fără TVA, în timp ce Romprest 883 de lei. Diferenţa este de 7 ori mai mare atunci când vine vorba de coşurile de gunoi stradale. Brai Cata cere un tarif de 629 de lei per tonă, în timp ce Romprest avea un tarif de 4796 de lei
Compania Brai Cata a fost fondată de mai multi sicilieni despre care presa din Italia susţine că ar avea legături cu
Casa Nostra.
În 2008, compania Urban a lui Doru Florescu a preluat firma de la italieni, care şi el la rândul său este cercetat pentru evaziune fiscală. Acum compania este condusă de Constantin Petrescu din Râmnicu Vâlcea. Brai Cata a fost însă şi pe mâinile primarului sectorului 5, Cristian Popescu Piedone. El a fost directorul companiei până anul trecut, când a fost ales primar.
Clotilde Armand a mai pierdut un război cu Romprest. Tribunalul Bucureşti a respins cererea primarului de a primi
acces şi de a controla contabilitatea Romprest pentru a vedea ce cheltuieli şi profit are compania. Decizia nu este
însă definitivă.
Reprezentantţii Romprest nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere. În scandal intră şi PSD, care a anunţat că va contesta starea de alertă în instanţă.