PSD creează condiţii pentru noi investiţii străine în România: sute de milioane de euro, anunţate în doar câteva săptămâni (P)

PSD creează condiţii pentru noi investiţii străine în România: sute de milioane de euro, anunţate în doar câteva săptămâni (P)

De la preluarea guvernării de către Partidul Social Democrat, România a reuşit să atragă noi investiţii străine în unităţi de producţie româneşti, deschise de mari nume internaţionale. Doar în ultimele câteva săptămâni, noi proiecte de investiţii, cu o valoare totală de peste 110 mil. euro, au fost fie anunţate, fie şi-au început efectiv producţia. Încrederea investitorilor vine pe fondul politicilor Guvernului Ciolacu de creştere economică sustenabilă prin investiţii masive în infrastructură şi producţie locală.

Printre companiile care au anunţat noi proiecte investiţionale se numără şi furnizorul german de piese auto Anton Haering. Acesta a anunţat că va investi 60 mil. euro într-o nouă fabrică în România, în Siret. Haering va angaja 600 de oameni, iar uzina va fi amplasată pe un teren de 5 hectare.

În acelaşi timp, francezii de la Saint-Gobain au finalizat noua linie de producţie din Turda, după o investiţie de peste 50 mil. euro. Compania ia în considerare să exporte şi către alte ţări vecine.

La începutul lui iulie, Misavan, unul dintre principalii jucători de pe piaţa produselor profesionale de curăţenie din România, şi-a extins operaţiunile printr-un parteneriat cu firma spaniolă Quimicas Quimxel SL, inaugurând o nouă fabrică după o investiţie de 10 mil. euro. Unitatea de producţie are o capacitate anuală de 7.200 de tone pe an pentru detergenţii lichizi şi 700 de tone pe an pentru produsele cosmetice.

Investiţiile străine directe, în creştere cu 34% faţă de anul anterior

Premierul Marcel Ciolacu a evidenţiat, pe reţelele sociale, creşterea investiţiilor străine directe, care au atins 3,2 miliarde de euro în primele patru luni ale anului, o creştere de 34% faţă de anul anterior.

Apostolii austerităţii au greşit din nou! Statisticile publicate de BNR arată că, în primele 4 luni ale acestui an, investiţiile străine au crescut semnificativ, ajungând la 3,2 miliarde euro, o creştere de 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În timp ce unii fac doar circ, investitorii se concentrează pe realitatea cifrelor şi a oportunităţilor pe care le oferă economia românească. În ciuda minciunilor aruncate zilnic de unii care nu au construit niciodată nimic, este clar că investitorii văd potenţialul imens al economiei noastre şi investesc masiv în România. Ceea ce confirmă corectitudinea măsurilor şi politicilor adoptate de guvern!”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Aceste cifre confirmă impactul pozitiv al politicilor guvernamentale asupra economiei româneşti şi faptul că social-democraţii au reuşit să creeze un mediu de afaceri atractiv, sprijinind creşterea investiţiilor străine şi consolidând poziţia României ca destinaţie de afaceri importantă în regiune.

PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulţi primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană şi a reuşit, în actuala guvernare, să ducă absorbţia de fonduri europene la peste 97%.

România, destinaţie de afaceri de top în regiune, datorită eforturilor Guvernului Ciolacu.

Conform sondajului anual al Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), 72% dintre companii intenţionează să investească în România în 2024, ceea ce subliniază atractivitatea ţării pentru investitorii străini. Ţara noastră este considerată o destinaţie de investiţii de top în regiune, datorită statutului său de membru al UE şi NATO, precum şi perspectivei de aderare la OECD.

Factori precum capitalul uman, dimensiunea pieţei, infrastructura digitală şi cadrul fiscal sunt, de asemenea, puncte forte ale ţării, arată AmCham România. Datele sondajului arată că 46% dintre companii consideră climatul investiţional ca fiind bun sau foarte bun, în creştere faţă de 36% în 2019. Aceasta reflectă intenţiile companiilor de a-şi extinde operaţiunile nu doar pe termen scurt, ci şi pe termen mediu.

Mărci de renume mută producţia din ţările vecine, în România

Creşterea economică a României, impulsionată de politicile promovate de PSD, atrage şi relocarea producţiei din ţările vecine. Nokian Tyres va deschide în septembrie, în Bihor, o fabrică de anvelope cu zero emisii de CO2, investind 650 de milioane de euro şi creând 500 de locuri de muncă. Michelin îşi va muta, pînă la sfârşitul anului 2024, parţial producţia din Polonia la Zalău.

Rheinmetall a devenit acţionar majoritar la Automecanica Mediaş, extinzându-şi prezenţa în Europa Centrală. Verde Magnesium va investi un miliard de dolari în exploatarea magneziului, iar DeLonghi va inaugura o fabrică la Satu Mare, angajând 800 de persoane până în 2025.

Grupul Bimbo şi alţi investitori, precum o fabrică belgiană de plăci din gips-carton şi o fabrică farmaceutică la Turda, contribuie şi ei la dezvoltarea economică. Producţia de autobuze electrice va începe în apropiere de Bucureşti, consolidând astfel poziţia României ca un hub industrial emergent.

(Comunicat de presa)

Afla mai multe despreinvestitiromania
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt