Concert-experiment în Barcelona, cu sute de persoane. „Vrem să demonstrăm eficienţa testelor rapide”

Concert-experiment în Barcelona, cu sute de persoane. „Vrem să demonstrăm eficienţa testelor rapide”

Dorul de un spectacol ca în vremuri obişnuite, după luni întregi de distanţare fizică şi evenimente amânate, i-a împins pe o mie de oameni să treacă peste teama de COVID-19 şi să îşi dorească să ia parte la un concert-experiment în Barcelona.

Este vorba, de fapt, despre un studiu medical. Şi doar cinci sute de persoane au avut şansa să fie în faţa scenei. Cercetătorii vor astfel să vadă dacă măştile de protecţie, testarea rapidă şi dezinfectarea mâinilor sunt suficiente pentru a-i feri pe cei din public de boală.

O mie de spanioli s-au adunat în faţa Teatrului Apolo din Barcelona, sperând să fie printre cei aleşi să ia parte la un concert-experiment organizat de o fundaţie care sprijină lupta împotriva bolilor infecţioase.

Dr. Bonaventura Clotet, Fight Infectious Diseases Foundation: „Din cei 1.000 de oameni, 500 au intrat, 500 au rămas afară. Peste opt zile vom repeta testele şi vom vedea ce impact a avut evenimentul pentru cei 500 care au participat, în comparaţie cu cei care au plecat acasă. Împart aceleaşi riscuri. Cu un grup atât de mare de studiu, putem presupune că distribuţia virusului va fi aceeaşi”.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt