Icoane rare scoase la licitaţie
O icoană care a aparţinut părintelui Arsenie Boca va fi scoasă la licitaţie săptămâna viitoare.
O icoană care a aparţinut părintelui Arsenie Boca va fi scoasă la licitaţie săptămâna viitoare.
Iubitorii de lectură au venit în număr mare, vineri seară, la Centrul Cultural Cărţi fără preţ, unde au avut ocazia să cumpere volume la doar un leu, o iniţiativă a jurnalistului Călin Blaga.
Racla cu mâna făcătoare de minuni a Sfântului Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, Mare făcător de minuni şi grabnic ajutător, va fi pusă spre închinare, începând de sâmbătă, în pridvorul Bisericii Sf.
Corul de cameră Preludiu şi Orchestra Română de Tineret, dirijate de Andrei Stănculescu, vor susţine un concert de Crăciun pe 8 decembrie, la Ateneul Român, marcând şi o premieră în această formulă.
Participarea credincioşilor la slujbe răspunde unei nevoie esenţiale, de hrană spirituală, la fel ca magazinele alimentare sau farmaciile.
Peste şase mii de credincioşi au înfruntat frigul şi vremea neprietenoasă şi s-au dus astăzi să se roage, încă de laprimele ore ale dimineţii, la Peştera Sfântului Andrei, din judeţul Constanţa, zonă considerată altarul creştinismului românesc.
Afectaţi de pandemie, de aproape 2 ani încoace, artiştii şi autorii primesc acum o lovitură din partea statului român.
Peste şase mii de credincioşi au înfruntat frigul şi vremea neprietenoasă şi s-au dus astăzi, încă de la primele ore ale dimineţii, la Peştera Sfântului Andrei.
Un muzeu care cuprinde icoane şi cărţi bisericeşti vechi, dar şi alte obiecte religioase valoroase a fost deschis la Mănăstirea Coşula din judeţul Botoşani.
Deşi vremea este rece şi posomorâtă, românii merg în continuare să se roage la moaştele Sfântului Andrei,ocrotitorul României şi patronul spiritual al oraşului Galaţi.
Artişti din Alba şi Germania vor susţine marţi, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, un concert vocal-simfonic dedicat cadrelor medicale care luptă cu pandemia de coronavirus.
Clădirea Muzeului de Artă şi alte trei imobile din municipiul Braşov vor fi reabilitate cu fonduri în valoare de peste 760.
Protestul brazilor de Crăciun.
Un preot care a ţinut, duminică, o predică la slujba de la mănăstirea Sihăstria, judeţul Neamţ, reclamă faptul că oamenii sunt „constrânşi, hăituiţi şi manipulaţi în fel şi chip” ca să se vaccineze anti-COVID.
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a spus duminică, la Mănăstirea Colilia, că, dacă prinde vreun preot că împărtăşeşte credincioşii cu mai multe linguriţe, îl dă afară.
Proiect inedit la Timişoara! Universitatea de Vest împreună cu Societatea de Transport încearcă să-i convingă pe călători să reînceapă să citească poezii.
Una e biserica, multe sunt vocile.
Lucrarea "The knight of death" semnată de Adrian Ghenie, cel mai bine cotat pictor contemporan român, a fost adjudecată, marţi seara, la preţul de 70.
Publicul va putea vizita gratuit, de Ziua Naţională, Galeriile de Artă Europeană, Medievală şi Modernă Românească de la Muzeul Naţional de Artă al României, precum şi cinci expoziţii temporare deschise cu acest prilej.
A început postul Crăciunului, lung de 40 de zile! Este o perioadă în care suntem indemnati să fim mai milostivi, mai intelegatori, mai buni.
O expoziţie itinerantă de fotografie, care prezintă în premieră publicului din România o serie de proiecte reprezentative de arhitectură, inginerie civilă şi amenajare a teritoriului din Japonia începând cu epoca Meiji (1868-1912) şi până în prezent, se va deschide, marţi, la Biblio.
Materialul online de colinde tradiţionale româneşti - "Paula Seling - În inima diasporei", realizat de Asociaţia de Treabă, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, se lansează duminică.
Festivalul de Teatru şi Film Şerban Ionescu este pe cale să înceapă.