Crăciunul bio este mai scump

Crăciunul bio este mai scump

Cum şi Crăciunul tot prin stomac trece, a început asaltul final asupra magazinelor şi pieţelor. Scumpirea galopantă a mâncării scurtează listele pentru multe familii, dar facem tot ce e omeneşte posibil ca sărbătorile să fie bogate. Cei mai mulţi se aprovizionează din supermarketuri, dar alţii cumpără, pentru masa tradiţională, produse cât mai naturale şi mai proaspete.

Sunt mai scumpe, dar mai gustoase, iar clienţii au garanţia că sunt naturale. Produsele autohtone de la fermierii şi ţăranii români sunt la mare căutare în această perioadă. Spre exemplu, la această băcănie din Braşov găseşti tot felul de delicatese: ceafă maturată de mangaliţă, pastă de jumări, brânzeturi din lapte de bivoliţă, cozonaci cu maia sau turtă dulce. E-adevărat, costă mai mult, oamenii vor ceva de calitate pe masă.

Coşul de cumpărături cu produse tradiţionale pentru o familie cu 4 persoane ajunge cam la 400 de lei. În ciuda preţurilor mai mari, astfel de magazine şi-au creat o nişă proprie de consumatori. În pieţe însă, vânzătorii spun că nu mai sunt clienţi ca în anii trecuţi.

Anul acesta, un kilogram de caltaboş costă 40 lei, unul de slănină afumată 45 lei, iar kilogramul de şorici ajunge la 60 de lei. Brânza este între 28 şi 60 de lei kilogramul. Cât despre carne, pulpa de porc costă aproape 26 de lei, cotletul a ajuns la 24 de lei, iar un kilogram de ceafă de porc este 32 de lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt