Concert-experiment în Barcelona, cu sute de persoane. „Vrem să demonstrăm eficiența testelor rapide” - Prima News

Concert-experiment în Barcelona, cu sute de persoane. „Vrem să demonstrăm eficiența testelor rapide”

Dorul de un spectacol ca în vremuri obișnuite, după luni întregi de distanțare fizică și evenimente amânate, i-a împins pe o mie de oameni să treacă peste teama de COVID-19 și să îşi dorească să ia parte la un concert-experiment în Barcelona.

Este vorba, de fapt, despre un studiu medical. Și doar cinci sute de persoane au avut șansa să fie în fața scenei. Cercetătorii vor astfel să vadă dacă măștile de protecție, testarea rapidă și dezinfectarea mâinilor sunt suficiente pentru a-i feri pe cei din public de boală.

O mie de spanioli s-au adunat în fața Teatrului Apolo din Barcelona, sperând să fie printre cei aleși să ia parte la un concert-experiment organizat de o fundație care sprijină lupta împotriva bolilor infecțioase.

Dr. Bonaventura Clotet, Fight Infectious Diseases Foundation: „Din cei 1.000 de oameni, 500 au intrat, 500 au rămas afară. Peste opt zile vom repeta testele și vom vedea ce impact a avut evenimentul pentru cei 500 care au participat, în comparație cu cei care au plecat acasă. Împart aceleași riscuri. Cu un grup atât de mare de studiu, putem presupune că distribuția virusului va fi aceeași”.Total
0
Shares
Total
0
Share