#COLECTIV. 7 ani de durere şi suferinţă

#COLECTIV. 7 ani de durere şi suferinţă

Şapte ani de la Colectiv, 65 de morţi şi zeci de familii distruse pentru totdeauna. Incendiul devastator din noaptea de 30 octombrie 2015 a lăsat o Românie întreagă în doliu şi încă este o rană adâncă în inimile noastre. Rudele, prietenii, dar şi necunoscuţi care nu au uitat acea noapte fatidică au participat la slujba de pomenire a victimelor. În lacrimi şi într-o tăcere apăsătoare, s-au rugat pentru cei pe care focul nu i-a iertat. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

30 octombrie 2015. Noaptea din care România nu a mai fost la fel. O seară de weekend cu tineri care veniseră să se distreze la clubul din fosta fabrică Pionierul s-a transformat într-un coşmar când totul a fost înghiţit de flăcări. 64 dintre ei au fost ucişi de foc şi de cocktailul de substanţe nocive. Unul şi-a pus capăt zilelor. Cei 160 de răniţi au rămas cu urme pe viaţă. Iar autorităţile, cu o pată de ruşine uriaşă care nu se va şterge niciodată. Acum, la 7 ani distanţă, cei care i-au iubit, dar şi oameni de departe care i-au plâns au venit să-i comemoreze. 10 preoţi au ţinut slujba de pomenire.

Ionuţ Maior s-a numărat printre victime. Avea 27 de ani. Venise cu soţia sa la concert şi a murit apărând-o de foc. I-a acoperit corpul cu trupul lui, astfel încât flăcările l-au atins pe el. Astăzi, socrii au venit să se roage pentru sufletul său. Ioan Valeriu mărturiseşte că, şi după ani de zile, fiica sa nu poate să vorbească despre cel care i-a fost soţ doar două luni.

Cei care au supravieţuit nu au avut putere să vină în faţa clubului Colectiv. Au venit însă oameni simpli, care nu pot uita tragedia.

Incendiul de la Colectiv a trezit România. Mii de oameni au ieşit atunci în stradă şi au obţinut demisia premierului Victor Ponta. A fost pentru prima dată când s-a strigat "Corupţia ucide!".

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt