#COLECTIV. 7 ani de durere și suferință - Prima News

#COLECTIV. 7 ani de durere și suferință

Șapte ani de la Colectiv, 65 de morți și zeci de familii distruse pentru totdeauna. Incendiul devastator din noaptea de 30 octombrie 2015 a lăsat o Românie întreagă în doliu și încă este o rană adâncă în inimile noastre. Rudele, prietenii, dar și necunoscuți care nu au uitat acea noapte fatidică au participat la slujba de pomenire a victimelor. În lacrimi și într-o tăcere apăsătoare, s-au rugat pentru cei pe care focul nu i-a iertat. Atenție, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional.

30 octombrie 2015. Noaptea din care România nu a mai fost la fel. O seară de weekend cu tineri care veniseră să se distreze la clubul din fosta fabrică Pionierul s-a transformat într-un coșmar când totul a fost înghițit de flăcări. 64 dintre ei au fost uciși de foc și de cocktailul de substanțe nocive. Unul și-a pus capăt zilelor. Cei 160 de răniți au rămas cu urme pe viață. Iar autoritățile, cu o pată de rușine uriașă care nu se va șterge niciodată. Acum, la 7 ani distanță, cei care i-au iubit, dar și oameni de departe care i-au plâns au venit să-i comemoreze. 10 preoți au ținut slujba de pomenire.

Ionuț Maior s-a numărat printre victime. Avea 27 de ani. Venise cu soția sa la concert și a murit apărând-o de foc. I-a acoperit corpul cu trupul lui, astfel încât flăcările l-au atins pe el. Astăzi, socrii au venit să se roage pentru sufletul său. Ioan Valeriu mărturisește că, și după ani de zile, fiica sa nu poate să vorbească despre cel care i-a fost soț doar două luni.

Cei care au supraviețuit nu au avut putere să vină în fața clubului Colectiv. Au venit însă oameni simpli, care nu pot uita tragedia.

Incendiul de la Colectiv a trezit România. Mii de oameni au ieșit atunci în stradă și au obținut demisia premierului Victor Ponta. A fost pentru prima dată când s-a strigat “Corupția ucide!”.

Total
0
Shares
Total
0
Share