Primăria Tulcea, model de administrare a banului public. Performanţă: 82 milioane euro, bani europeni, pentru renovarea clădirilor. Zeci de proiecte de investiţii în derulare

Primăria Tulcea, model de administrare a banului public. Performanţă: 82 milioane euro, bani europeni, pentru renovarea clădirilor. Zeci de proiecte de investiţii în derulare

Administraţia PNL de la Tulcea a atras cele mai multe fonduri europene de până acum. Este vorba despre contracte deja în derulare în valoare de aproape 100 de milioane de euro. Alte proiecte, în valoare de peste 100 de milioane de euro, sunt în evaluare.

„Oraşul este în şantier pentru că lucrăm bine şi facem lucrări amânate ani de zile. Sunt străzi neasfaltate niciodată, neracordate la utilităţi, pe care noi le-am modernizat. Banii europeni nu sunt atraşi de cei care nu ştiu să îi folosească. Aceia se tem să atragă fondurile”, susţine primarul Ştefan Ilie.

„O navă nouă achiziţionată pentru transportul de persoane, care soseşte astăzi, pentru tulceni şi turişti, este o investitie de 350.000 euro, fonduri europene. Este vorba despre un catamaran de 50 de locuri, dotat cu toate instalaţiile moderne. Vor fi modernizate şi pontoanele tot cu bani europeni”, a adăugat acesta.

Administraţia PNL de la Tulcea a atras cele mai multe fonduri europene de până acum. Este vorba despre contracte deja în derulare în valoare de aproape 100 de milioane de euro. Alte proiecte, în valoare de peste 100 de milioane de euro, sunt în evaluare.

La Tulcea, administraţia Ilie a pornit multe investiţii în acest mandat, iar acest lucru a creat disconfort tulcenilor. Sunt elevi care au fost mutaţi în alte şcoli pentru a fi reabilitate cele în care învăţau, sunt străzi în şantier, însă autorităţile locale spun că erau lucrări urgente, amânate ani de zile. Peste 50 de km de străzi sunt în execuţie acum în proiecte de reabilitare, cu întreaga infrastructură schimbată, inclusiv refăcută reţeaua pluvială şi canalizarea. Reţeaua de iluminat public este trecută în subteran. Se încearcă eliminarea cablurilor inestetice.

„Ne dorim să se împlinească cât mai repede proiectul drumului expres Tulcea – Constanţa, care durează de 4 ani să primească finanţare. Vrem investiţii şi în Aeroportul Tulcea, pentru care am luptat noi, liberalii”, susţine deputatul Michael Gudu.

În ceea ce priveşte atragerea turiştilor, administraţia locală lucrează la o experienţă turistică completă la Tulcea: au gândit trasee complete, cu vizite în port şi pe faleză, în satele multietnice, în Delta Dunării. Este regretabil că anul acesta nicio navă turistică nu va acosta în port. Motivul este frica turiştilor de război, aceştia preferând să acosteze la Brăila, de exemplu, de unde turiştii sunt aduşi cu autobuzele în Deltă.

Tulcea va avea centru de promovare turistică, de informare a turiştilor şi edilii din Tulcea şi din judeţ vor lucra pentru atragerea românilor şi străinilor în această zonă. Sunt peste 20 de proiecte mari de investiţii în derulare în acest moment în Tulcea, inclusiv reabilitarea blocurilor, modernizarea parcurilor, construcţia unora noi, cum este gravity park-ul nou, pe care urmează să-l deschidă curând Primăria Tulcea.

„Rolul investitorului privat în oraş este unul major. Iar administraţia locală trebuie să ştie să atragă investitori privaţi”, a declarat George Şişcu. Acesta candidează din partea PNL pentru Consiliul Judeţean, din această poziţie urmează să facă echipă cu primarul liberal Ştefan Ilie, pentru dezvoltarea judeţului. 

Liberalii speră să câştige prin George Şişcu şi Consiliul Judeţean pentru a face echipă cu primarul liberal în atragerea de fonduri, de turişti şi investiţii private în acest judeţ. Şişcu afirmă că trebuie rezolvată problema modernizării drumului Constanţa – Tulcea, printre altele, ca şi alte drumuri din judeţ, care ar face mai uşor tranzitul turiştilor în tot judeţul.

Şi în judeţ PNL Tulcea a desemnat pentru primării candidaţi care ştiu să dezvolte comunităţile. Marian Ilie este candidatul PNL la primăria Luncaviţa, omul care de 17 ani atrage fonduri europene pentru localitatea sa, care arată ca în Occident, graţie acestor bani investiţi: „Am depăşit 25 mil euro fonduri europene atrase. Banii au mers în reabilitarea străzilor, canalizare, epurarea apelor menajere.”

(Elena Andrei)

Afla mai multe desprepnltulceaconsiliu judeţean
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt