Europarlamentarul PSD Carmen Avram: Austria doreşte altceva şi noi nu i-am dat. Migraţia ilegală este doar un pretext

Europarlamentarul PSD Carmen Avram: Austria doreşte altceva şi noi nu i-am dat. Migraţia ilegală este doar un pretext

Autorităţile române trebuie să înţeleagă ce a vrut Austria şi nu i-am dat noi, „e altceva ce-şi doreşte Austria şi nu i-am dat”, a declarat europarlamentarul Carmen Avram (PSD) la Prima News.

Europarlamentarul a explicat că migraţia ilegală este doar un pretext şi va fi folosit atâta vreme cât la Bucureşti nu va exista un proiect profesionist pentru aderarea la Schengen, aşa cum ar trebui.

„România trebuie să aibă un plan pe termen foarte lung, noi nu avem, nu am avut şi continuăm să nu avem. Faptul că România nu e în Schengen dăunează şi Uniunii Europene, nu numai ţării noastre”, a arătat europarlamentarul.

“Comisia Europeană are o vină în această situaţie la rândul ei. 90% este vina diplomaţiei din România şi restul este la Comisia Europeană pentru că de la nivelul Comisiei Europene nu eu personal, dar nici alţii nu au văzut aşa o mobilizare puternică, au văzut mesaje de susţinere puternice, dar în spatele acestor mesaje nu ştiu câte discuţii au avut loc între Comisia Europeană, între Ursula von der Leyen şi demnitarii din Austria pentru a le explica că mai ales în acest moment România, nu numai că are dreptul trebuie să intre în zona Schengen. Să li se explice că România pierde constant în fiecare zi în care nu este membru al zonei Schengen bani foarte mulţ”, a mai declarat Carmen Avram.

Daniela Pisoiu, cercetător senior la Institutul Austriac pentru Afaceri Internaţionale a arătat că Austria a încercat de mai multă vreme să pună presiune asupra UE să ia măsuri privind migraţia şi azilul, dar unele măsuri încalcă drepturile omului. De exemplu, Comisia nu e de acord cu gardurile şi procedurile de azil să fie în ţări externe UE, a spus Pisoiu.

„Pentru Austria nu este neapărat vorba de Schengen şi nu este neapărat vorba de România. Din acest punct de vedere, România nu poate face foarte mult ca atare pentru că nu sunt factori care depind de România sau care sunt specifici pentru România. Austria are o problemă cu migraţia ilegală şi azilul. S-a trezit cu foarte mulţi migranţi ilegali care potrivit sistemului nu ar fi trebuit să ajungă până în Austria, ar fi trebuit să fie preluaţi de alte ţări care sunt la graniţă, de exemplu Grecia sau eventual Ungaria”, a afirmat Daniela Pisoiu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt