CINEMARATON aduce CinemaUnit

CINEMARATON aduce CinemaUnit

Sărbătoarea filmului românesc a continuat şi în a patra zi a Festivalului CinemaUnit de la Braşov. Cinefilii au putut urmari trei filme care au bucurat de-a lungul anilor publicul din România. ,,Imposibila Iubire" şi ,,Filip cel Bun". Cea mai aşteptată peliculă va fi însă filmul ,,De-aş fi Harap Alb", cu Florin Piersic în rol principal. Festivalul este organizat de Cinemaraton TV şi Universitatea Transilvania din oraşul de sub Tâmpa.

Drama din 1983 este insipirată de romanul ,,Intrusul” scris de Marin Preda. Acţiunea are loc la sfârşitul anilor 50, iar distribuţia este una de excepţie. În rolurile principale sunt Şerban Ionescu, Amza Pelea, dar şi Tora Vasilescu.

Alt film de referintă proiectat la festivalul brasovean in ziua a patra a fost ,,Filip cel Bun", regizat de Dan Piţa în anul 1975. Filmul prezintă povestea unui proaspăt absolvent de liceu care nu reuşeşte să ia examenul de admitere la facultate, dar vrea să se angajeze şi să muncească. Peliculă este una psihologică, în care se regăsesc multe situaţii limită.

De departe cel mai aşteptat film din această seară este ,,De-aş fi Harap Alb" al lui Ion Popescu Gopo. Filmul regizat în 1965 a bucurat milioane de copii. În rolul principal, marele actor Florin Piersic. Maestrul şi-a amintit şi de momentele frumoase pe care le-a petrecut alături de regizorul Ion Popescu Gopo. Numit şi Walt Disney din România, desenele şi filmele sunt adevărate capodopere şi azi, iar în vremea comunismului era aproape singura metodă prin care copiii se bucurau de desene animate.

În cea de-a 5-a zi a Festivalului CinemaUnit, vor fi proiectate filmele Dumbrava Minunată, Centenar Ion Popescu Gopo, dar şi o poveste cu şi despre muzică, despre o trupă atât de iubită de romîni, Phoenix, Povestea Continuă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt