CINEMARATON aduce CinemaUnit - Prima News

CINEMARATON aduce CinemaUnit

Sărbătoarea filmului românesc a continuat și în a patra zi a Festivalului CinemaUnit de la Brașov. Cinefilii au putut urmari trei filme care au bucurat de-a lungul anilor publicul din România. ,,Imposibila Iubire” și ,,Filip cel Bun”. Cea mai așteptată peliculă va fi însă filmul ,,De-aș fi Harap Alb”, cu Florin Piersic în rol principal. Festivalul este organizat de Cinemaraton TV și Universitatea Transilvania din orașul de sub Tâmpa.

Drama din 1983 este insipirată de romanul ,,Intrusul” scris de Marin Preda. Acțiunea are loc la sfârșitul anilor 50, iar distribuția este una de excepție. În rolurile principale sunt Șerban Ionescu, Amza Pelea, dar și Tora Vasilescu.

Alt film de referintă proiectat la festivalul brasovean in ziua a patra a fost ,,Filip cel Bun”, regizat de Dan Pița în anul 1975. Filmul prezintă povestea unui proaspăt absolvent de liceu care nu reușește să ia examenul de admitere la facultate, dar vrea să se angajeze și să muncească. Peliculă este una psihologică, în care se regăsesc multe situații limită.

De departe cel mai așteptat film din această seară este ,,De-aș fi Harap Alb” al lui Ion Popescu Gopo. Filmul regizat în 1965 a bucurat milioane de copii. În rolul principal, marele actor Florin Piersic. Maestrul și-a amintit și de momentele frumoase pe care le-a petrecut alături de regizorul Ion Popescu Gopo. Numit și Walt Disney din România, desenele și filmele sunt adevărate capodopere și azi, iar în vremea comunismului era aproape singura metodă prin care copiii se bucurau de desene animate.

În cea de-a 5-a zi a Festivalului CinemaUnit, vor fi proiectate filmele Dumbrava Minunată, Centenar Ion Popescu Gopo, dar și o poveste cu și despre muzică, despre o trupă atât de iubită de romîni, Phoenix, Povestea Continuă.

Total
0
Shares
Total
0
Share