Bacşisul pe bon a devenit o rutină

Bacşisul pe bon a devenit o rutină

Peste doar câteva zile se împlinesc primele două luni de când a intrat în vigoare legea impozitării bacşişului. Pentru că în primele zile ale anului, mai mulţi comercianţi se plângeau că au fost luaţi pe nepregătite, am vrut să vedem dacă lucrurile s-au îmbunătăţit. Astăzi, prezenţa bacşişului pe bonul fiscal este o normalitate, atât pentru clienţi, cât şi pentru ospătari, doar că legea nu îi mulţumeşte chiar pe toţi.

În cele mai multe restaurante din Bucureşti, ospătarii s-au obişnuit cu legea 376/2022, sau legea bacşişului, aşa cum o cunoaşte toată lumea. Dacă pentru antreprenorii din industrie, noua lege este foarte bine văzută, angajaţii din Horeca sunt împărţiţi în două tabere.

Specialiştii din domeniu susţin că percepţia angajaţilor este puternic influenţată de cum le este comunicată această lege. Pentru restaurantele şi localurile în care clientul stă un timp mai îndelungat, procedura prin care se înregistrează bacşişul a devenit o simplă rutină. Acolo unde servirea se face preponderent „la pachet”, încă se caută o formulă optimă de implementare a legii.

Operatorii economici care nu respectă prevederile noii legi, riscă amenzi cuprinse între 2.000 şi 4.000 de lei. Doar că până la clarificarea tuturor aspectelor, autorităţile dau dovadă de clemenţă şi încă nu au demarat controale.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt