Avortul, încă folosit ca metodă contraceptivă - Prima News

Avortul, încă folosit ca metodă contraceptivă

Mii de mame minore și peste 100 de avorturi făcute în fiecare zi. Sunt consecințele lipsei de informații în ce privește contracepția. Posibilitățile financiare limitate și nivelul scăzut de educație duc și ele la o realitate extrem de tristă: în 2022, în România, există femei care folosesc avortul ca metodă contraceptivă.

Contracepție. Metode de protecție. Sex. Sunt subiecte sensibile pentru părinți atunci când vine vorba de discuții cu adolescenții lor. Mulți se tem că informațiile vor determina fetele să își înceapă viața sexuală mai devreme. În realitate, lipsa cunoștințelor este periculoasă.

Sarcinile nedorite se încheie însă de multe prin avort. În 2019, în România au fost efectuate în jur de 47.500 de întreruperi de sarcină. Asta înseamnă aproximativ 130 de avorturi în fiecare zi.

Avortul continuă să fie folosit ca metodă contraceptivă și de femei din medii defavorizate. Educația și accesul la informații ar putea schimba această realitate cruntă.

Medicii ginecologici sfătuiesc tinerele să programeze o vizită la cabinet înainte de a-și înceapă viața sexuală. Așa pot afla cel mai bine, după discuții și analize, ce metodă contraceptivă li se potrivește. Retragerea, adesea folosită de cupluri nu este sigură, atrag atenția medicii.

Total
7
Shares
Total
7
Share