Pedepse mai dure pentru şoferii inconştienţi

Pedepse mai dure pentru şoferii inconştienţi

Maşinile pot deveni arme letale, depinde cine le conduce. În ultimul an, 100 de oameni au murit după ce au fost loviţi de şoferi care s-au urcat la volan băuţi, drogaţi sau fără permis. Un senator cere acum schimbarea codului penal: să nu beneficieze de pedeapsa cu suspendare şi să meargă direct la închisoare.

20.000 de şoferi au fost trimişi în judecată, numai în ultimul an, pentru că au condus după ce au consumat droguri sau alcool sau fără să aibă permis Puţini dintre ei au ajuns însă în spatele gratiilor. Mario Iorgulescu este un caz de notorietate. În 2019, el a intrat pe contrasens şi a lovit frontal altă maşină. Şoferul a murit pe loc. Analizele au stabilit că fiul lui Gino Iorgulescu avea o alcoolemie de 1,96 şi consumase cocaină. De atunci, are două mandate de arestare pe numele lui. Însă nici până în ziua de azi nu şi-a executat pedeapsa. Mai mult, se consideră nevinovat.

Cazul lui Mario Iorgulescu este un exemplu clar că legea este prea blândă. Senatorul Robert Cazanciuc propune acum schimbarea codului penal. Doar în ultimul an, 100 de oameni au murit în accidente provocate de şoferi iresponsabili.

România ocupă, pentru al cincilea an la rând, primul loc în Europa la numărul de morţi în accidente rutiere.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt