Panourile solare îi salvează pe şoferii de maşini electrice

Panourile solare îi salvează pe şoferii de maşini electrice

Şoferii care au maşini electrice nu mai pot face economii. Dacă acum doi ani, preţul unui kilowat era de 1 leu, acum -la anumite staţii de încărcare- ajunge şi 10 lei. Nici încărcarea acasă nu mai este o variantă rentabilă, de vreme ce costă de la 2 lei şi chiar la 5 lei pe kilowat. Singura soluţie care să-i avantajeze pe şoferi este să îşi cumpere panouri solare, spun specialiştii. Abia atunci pot încărca gratuit.

Studiile arată că în România, cel târziu în 2035, nouă din zece maşini vândute vor fi electrice. Până atunci însă, românii plătesc pentru încărcarea unei astfel de maşini aproape la fel ca pentru una pe motorină sau benzină. Sperau să facă economiii atunci când le-au cumpărat, dar socotelile nu le-au ieşit.

În România există o firmă care fabrică încărcătoare portabile pentru maşinile electrice. Astfel, şoferii îşi pot încărca oriunde autoturismul, dar nici această variantă nu îi ajută să economisească. Până de curând, aceste încărcătoare erau utile pentru şoferii care făceau plinul acasă.

În România sunt înmatriculate în prezent în jur de 17.000de maşini electrice, dar există doar 1500 de puncte de încărcare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt