Austriecii îşi caută scuze. Românii continuă boicotul

Austriecii îşi caută scuze. Românii continuă boicotul

Liderii de la Viena încearcă acum să găsească scuze şi să explice de ce nu au fost de acord cu intrarea României în Schengen. Iar acest lucru se întâmplă după ce presă şi opinia publică din Austria au spus că gestul cancelarului nu are nicio justificare. În acelaşi timp, coaliţia guvernamentală este în criză. Sunt partide care cer regândirea deciziei.

Membrii din Ministerul de Interne, dar şi din Canceralia Federală spun acum că, prin decizia lor, doar au vrut să se facă auziţi la Bruxelles. De asemenea, ministrul de externe austriac a explicat că dorinţa lor a fost ca intratea României în Schengen să fie un subiect pe care care Consiliul JAI să îl discute peste şase luni, nu acum.

În timp ce austriecii îşi găsesc scuze, românii boicotează firmele pe care aceştia le au în România. Clubul de fotbal Universitatea Craiova a anunţat că rupe legăturile cu banca Raiffeisen şi cu OMV-Petrom. De asemenea, fotbaliştii nu vor mai merge în vară în cantonament într-o staţiune montană din Austria.

Mai multe companii importante din România refuză să le mai ofere bani firmelor austriece. Pe Facebook a fost creat şi hashtagul -boicotAustria- iar acestui demers i s-au alăturat politicieni, oameni de afaceri, dar şi cetăţeni obişnuiţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt