Austriecii își caută scuze. Românii continuă boicotul - Prima News

Austriecii își caută scuze. Românii continuă boicotul

Liderii de la Viena încearcă acum să găsească scuze și să explice de ce nu au fost de acord cu intrarea României în Schengen. Iar acest lucru se întâmplă după ce presă și opinia publică din Austria au spus că gestul cancelarului nu are nicio justificare. În același timp, coaliția guvernamentală este în criză. Sunt partide care cer regândirea deciziei.

Membrii din Ministerul de Interne, dar și din Canceralia Federală spun acum că, prin decizia lor, doar au vrut să se facă auziți la Bruxelles. De asemenea, ministrul de externe austriac a explicat că dorința lor a fost ca intratea României în Schengen să fie un subiect pe care care Consiliul JAI să îl discute peste șase luni, nu acum.

În timp ce austriecii își găsesc scuze, românii boicotează firmele pe care aceștia le au în România. Clubul de fotbal Universitatea Craiova a anunțat că rupe legăturile cu banca Raiffeisen și cu OMV-Petrom. De asemenea, fotbaliștii nu vor mai merge în vară în cantonament într-o stațiune montană din Austria.

Mai multe companii importante din România refuză să le mai ofere bani firmelor austriece. Pe Facebook a fost creat și hashtagul -boicotAustria- iar acestui demers i s-au alăturat politicieni, oameni de afaceri, dar și cetățeni obișnuiți.

Total
0
Shares
Total
0
Share