Asigurările la maşini s-au dublat

Asigurările la maşini s-au dublat

Preţurile poliţelor RCA cresc alarmant. Astăzi, unii şoferi trebuie să plătească chiar şi cu 1.200 de lei mai mult pentru o asigurare la maşină faţă de acum un an. Autoritatea de Supraveghere Financiară spune că va discuta cu asiguratorii şi va încerca să oprească măririle preţurilor. Şoferii sunt însă revoltaţi şi îngrijoraţi că tarifele se vor majora şi mai mult.

ASF a publicat tarifele de referinţă a poliţelor RCA pentru luna februarie 2023. Iar unele categorii de şoferi vor plăti chiar şi cu 35% mai mult pentru asigurări, în comparaţie cu începutul anului trecut.

Şoferii de până în 30 de ani care au maşină cu capacitate cilindrică de până în 1.200 de centimetri cubi vor plăti cu aproape 600 de lei mai mult pentru RCA faţă de acum un an. La polul opus, cei care au maşini cu motoare ce depăşesc 2.500 de centimetri cubi scot din buzunar cu aproape 1.200 de lei faţă de anul trecut.

Preţurile se vor încadra în aceste intervale, iar suma plătită de fiecare şofer depinde de clasa bonus-malus. Mai exact, la fiecare asigurare încheiată,dacă proprietarul maşinii nu a făcut niciun accident, va creşte o treaptă în sistemul bonus-malus şi automat va beneficia de un RCA mai ieftin.

Nici poliţele RCA pentru vehiculele electrice nu sunt ieftine.

Persoanele juridice plătesc mai puţin pentru asigurarea maşinii. Cele pe carburant fosil sunt taxate cu sume cuprinse între 1.700 şi 1.900 de lei, iar cele electrice cu 2.700 de lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt