Viteza şi drumul umed, cauzele accidentului de autocar din Italia

Viteza şi drumul umed, cauzele accidentului de autocar din Italia

Au apărut primele informaţii despre autocarul cu români răsturnat în Italia. Şoferul ar fi pierdut controlul vehiculului într-o curbă înainte de intrarea pe autostrada către Veneţia. Potrivit poliţiei din Italia, principala cauză a accidentului ar putea fi neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum - carosabilul era umed la momentul respectiv. Din fericire, toţi pasagerii răniţi sunt în stare bună.

Pasagerii autocarului spun că accidentul s-a petrecut la scurt timp după rotaţia conducătorilor auto, pe fondul vitezei ridicate. Un alt motiv ar putea fi starea carosabilului, care la momentul respectiv ar fi fost fost umed.

Între timp poliţia din Italia a reuşit să facă reconstituirea accidentului în care a fost implicat autocarul cu români. Cei doi şoferi care ar fi trebuit să-i aducă în ţară pe cei 52 de români au fost testaţi cu aparatul alcooltest iar rezultatul a fost negativ. Autorităţile din peninsulă au anunţat că vor investiga şi dacă şoferii autocarului au respectat timpul pentru odihnă.

Vestea bună este că toţi cei 7 pasageri care au ajuns la spital se află în stare bună. La bordul autocarului se aflau şi 10 copii, iar dintre 3 ei au fost transportaţi la spitalele din apropiere. Pasagerii urmează să îşi reia drumul către România cu un nou autocar, pus la dispoziţie de societatea care asigura transportul.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt