Vieți distruse într-o secundă de greșelile medicilor - Prima News

Vieți distruse într-o secundă de greșelile medicilor

Viața multor copii din România a fost distrusă de o eroare medicală. Expertizele Institutului Național de Medicină Legală arată că, în foarte multe cazuri, a fost vorba de malpraxis. Cu toate acestea, dosarele au fost clasate. Părințiii îngrijesc acum copii bolnavi, care nu se mai pot mișca și nu mai pot vorbi, și sunt revoltați. Nu s-a făcut dreptate pentru cei mici, nici măcar nu au avut ocazia ca dosarul lor să fie trimis în judecată. Atenție urmează imagini și detalii cu un puternic impact emoțional!

Dosarul în care medicul Gheorghe Burnei era cercetat de vătămare corporală din culpă a fost clasat la începutul acestui an. Decizia procurorului i-a înfuriat pe părinți, care susțin că doctorul Burnei le-a distrus viața copiilor lor. Este și cazul Amirei Hamed. Fata are acum 25 de ani, dar la un a fost diagnosticată cu luxație congenitală de șold. A ajuns la medicul Burnei care a operat-o de 11 ori! Mama Amirei îl acuză că a făcut experimente pe copilul ei, iar acum, din cauza lui, nu mai poate să meargă.

Expertiza INML a fost gata abia după cinci ani și a arătat că fata a rămas cu probleme grave în urma operației. Chiar și așa…dosarul a fost clasat.

Într-o situație dramatică se află și Cristina Lefter. La vârstă de 12 ani viața fetei a fost distrusă în doar 12 minute. A fost operată la inimă la Institutul de Transplant din Târgu Mureș de medicul Horațiu Suciu. O operație ușoară s-a transformat însă într-o tragedie. După 9 ore de stat în sala de operație, tatăl Cristeni a primit o veste teribilă.

În anul 2017 medicul care a operat-o pe Cristina a fost cercetat într-un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Acum și acest dosar a fost clasat. Părinții sunt disperați.

Zeci de părinți au protestat în fața Parchetului General și în fața Ministerului Sănătății. Cer să se facă dreptate și susțin că Institutul Medico Legal tegiversează eliberarea expertizelor pentru declanșarea proceselor.

Total
0
Shares
Total
0
Share