Naveta, decontată pentru funcţionarii publici

Naveta, decontată pentru funcţionarii publici

Funcţionarii care lucrează la primăriile din mediul rural vor primi bani pentru navetă. Mulţi locuiesc la zeci de kilometri distanţă şi zilnic plătesc, pe transport, sume mari. Autorităţile locale vor avea la buget bani pentru decontarea acestor cheltuieli, iar sumele vor fi stabilite de fiecare consiliu local în parte.

Adrian Necula este funcţionar public şi lucrează la primăria din Lieşti, judetul Galati. Se ocupă de achizţiile publice.Pentru el, decontarea transportului a venit ca o minune. Lucrează de 15 ani la primărie şi zilnic face naveta, pentru că locuieşte în Tecuci.

30% din salariul lui se duce lunar pe naveta. Noua lege îl face însă să nu renunţe la locul de muncă. Şi..primarul din Lieşti răsufla uşurat. Ion Gaţu lucrează tot la primăria din Lieşti pe postul de inspector superior la direcţia de urbanism. Spune că după 20 de ani de navetă deja îşi pierduse orice speranţă.

Primarul din Lieşti deja este pregătit, şi-a găsit surse de finanţare. Asteaptă doar ca legea să fie aprobată. Legea prin care e introdusă posibilitatea decontării cheltutuielor de transport pentru funcţionarii publici a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi urmează să meargă la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt