Vaccinul, recomandat şi în sarcină

Vaccinul, recomandat şi în sarcină

Femeile însărcinate trebuie să se vaccineze, spun medicii ginecologi. Gravidele sunt în categoria de risc şi pot face oricând o formă severă a bolii care poate duce la complicaţii atât pentru mamă, cât şi pentru făt. Societatea Română de Obstetrică şi Ginecologie a cerut deja autorităţilor să nu restricţioneze accesul femeilor la vaccinarea impotriva COVID-19. Trebuie să fie alegerea lor dacă vor să o facă sau nu.

Izabela Marinescu are 39 de ani, este la a treia sarcină şi îşi doreşte să se vaccienze. A pus în balanţă riscurile şi beneficiile, iar acum aşteaptă ca autorităţile să le introducă şi pe femeile însărcinate în etapa a doua.

Fricile pe care Izabela le are legate de acest virus vor dispărea în momentul în care va avea acces la vaccin, spune ea.

Societate Română de Obstetrică şi Ginecologie a făcut o solicitare către autorităţi şi insistă ca femile însărcinate să fie incluse în etapa a doua de vaccinare pentru COVID-19.

Vaccinare este recomandată şi imediat după naştere. În acest fel, copiii care sunt alăptaţi dobândesc anticorpi din lapte mamei.

Autorităţile au decis ieri să introducă mai multe categorii în etapa a doua de vaccinare printre care se numără persoanele imobilizate, însoţitorii lor, persoanele care locuiesc în aceeaşi casă, dar şi oamenii fără adăpost.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt