Piaţa IT din România, în continuă creştere

Piaţa IT din România, în continuă creştere

Piaţa IT din România se dezvoltă încontinuu şi a ajuns la o valoare de nouă miliarde de euro, arată studiile. În fiecare an, numărul angajaţilor creşte cu 15%, dar nici aşa nu sunt de ajuns, pentru că cererea este foarte mare. Un singur IT-ist produce în medie 60.000 de euro pe an, spun specialiştii. Iar creşterea va continua, mai ales că pandemia a accelerat transformarea tehnologică la nivel global.

Industria IT din România depăşeşte orice aşteptări, iar studiile spun că a trecut de 9 miliarde de euro. Talentul pe care îl au tinerii români în acest domeniu determină o mulţime de firme străine să vină la noi. Dar şi companiile autohtone de IT s-au dezvoltat rapid în ultimii ani.

Astfel, contribuţia sectorului la produsul intern brut a ajuns să fie una semnificativă, iar piaţa românească se regăseşte între cele mai valoroase de pe continent.

Revoluţia informatică, accelerată de pandemie, a ajutat mult. Tot pandemia a adus şi munca de acasă, iar asta îi atrage acum pe tot mai mulţi tineri, fie că sunt absolvenţi la facultăţi de profil, fie că au făcut doar cursuri specializate.

Însă, în continuare cea mai atractivă latură a domeniului rămân salariile, de ordinul miilor de euro.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt