Turist dispărut în mare - Prima News

Turist dispărut în mare

Un bărbat este căutat de pompieri după ce a intrat în mare, la Eforie Nord, şi nu a mai ieşit la mal. Deși pe plajă era arborat steagul roșu, iar valurile la țărm depășeau doi metri, acesta s-a aventurat în larg. Iar la Jupiter, salvamarii au apelat la jandarmi după ce un turist a refuzat să iasă din marea agitată. Bilanțul verii este deja unul tragic: 13 înecați și doi turiști care n-au mai fost găsiți.

La Eforie Nord elicopterul SMURD survolează partea de nord a stațiunii, în sprijinul scafandrilor care caută un tânăr de 25 de ani. Toată ziua fusese furtună și bătuse vântul cu putere. Soția l-a văzut cum a fost lovit de valurile înalte, care l-au înghițit pur și simplu. A dat imediat alarma la 112. La fața locului au ajuns ambarcațiuni de căutare, scafandri de la ISU Drobrogea și pompieri militari. În această dimineață au fost aduși scafandrii, dar căutările ridică mari probleme din cauza mării extrem de agitate.

Este steag roșu de furtună în sudul litoralului, iar salvamarii se luptă cu turiștii care nu înțeleg pericolul. La Jupiter, au fost nevoiți chiar să apeleze la ajutorul jandarmilor pentru un turist care nu voia să iasă din mare. Sezonul estival a fost unul dificil și pentru pompieri și pentru salvamari.

13 turisti s-au inecat în mare și trei în lacul Techirghiol, 12 au fost înghițiți de Dunăre, iar două persoane sunt dispărute.

Total
0
Shares
Total
0
Share