Turist dispărut în mare

Turist dispărut în mare

Un bărbat este căutat de pompieri după ce a intrat în mare, la Eforie Nord, şi nu a mai ieşit la mal. Deşi pe plajă era arborat steagul roşu, iar valurile la ţărm depăşeau doi metri, acesta s-a aventurat în larg. Iar la Jupiter, salvamarii au apelat la jandarmi după ce un turist a refuzat să iasă din marea agitată. Bilanţul verii este deja unul tragic: 13 înecaţi şi doi turişti care n-au mai fost găsiţi.

La Eforie Nord elicopterul SMURD survolează partea de nord a staţiunii, în sprijinul scafandrilor care caută un tânăr de 25 de ani. Toată ziua fusese furtună şi bătuse vântul cu putere. Soţia l-a văzut cum a fost lovit de valurile înalte, care l-au înghiţit pur şi simplu. A dat imediat alarma la 112. La faţa locului au ajuns ambarcaţiuni de căutare, scafandri de la ISU Drobrogea şi pompieri militari. În această dimineaţă au fost aduşi scafandrii, dar căutările ridică mari probleme din cauza mării extrem de agitate.

Este steag roşu de furtună în sudul litoralului, iar salvamarii se luptă cu turiştii care nu înţeleg pericolul. La Jupiter, au fost nevoiţi chiar să apeleze la ajutorul jandarmilor pentru un turist care nu voia să iasă din mare. Sezonul estival a fost unul dificil şi pentru pompieri şi pentru salvamari.

13 turisti s-au inecat în mare şi trei în lacul Techirghiol, 12 au fost înghiţiţi de Dunăre, iar două persoane sunt dispărute.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt