Vacanţele pe litoral, mai scumpe cu 20%

Vacanţele pe litoral, mai scumpe cu 20%

De astăzi cresc preturile pe litoralul românesc şi aşa vor rămâne până în august.Tarifele la cazare se majorează cu cel putin 15-20% faţă de ultimele zile ale lunii iunie. Mamaia şi Mamaia Nord rămân cele mai scumpe zone, iar Costineşti şi Eforie, cele mai ieftine. Deja au ajuns şi mai mulţi politişti pe litoral, unde vor rămâne până pe 1 septembrie.

A venit vara in cele din urma, iar sezonul estival isi intra in drepturi cu aglomeratia aferenta, mai ales ca familiile cu copii abia asteaptau vacanta, ca sa plece la mare. Hotelierii stiu ca e rost de profituri bune si ridica preturile peste tot. De exemplu la un hotel de două stele, tarifele vor ajunge la de 140 de lei pe noapte, faţă de 300 de lei pentru şase nopţi, cat era programul „Litoralul pentru toţi”.  Spre nordul statiunii Mamaia, scumpirile sunt si mai accentuate.

Studiile arata ca romanii isi aleg destinatia de vacanta in functie de bani, de perioada de concediu sau de disponibilitatea anturajului de a-i urma in destinatiile favorite.. Acum statiunile nu sunt atat de pline pe cat si-ar dori hotelierii.  Cei mai multi romani vin pe litoral in lungile iulie si august. Odata cu afluenta de turisti, creste si numarul fortelor de ordine detasate pe Litoral.   

Sunt 90.000 de oameni acum la mare care sunt cazaţi în hoteluri, vile si in pensiuni. La ei se adauga cei cazati la particulari, la rude sau prieteni.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt