Bucovina, cea mai votată destinaţie din România

Bucovina, cea mai votată destinaţie din România

Când facem listele pentru concediul din vară, merită cu prisosinţă să trecem Bucovina, Braşovul şi staţiunea Mamaia! Sunt, de altfel, şi în topul celor mai premiate destinaţii din ţară. Dintre acestea, cap de listă rămân însă mănăstirile Bucovinei. Unele dintre moştenirile fabuloase care ne-au dus renumele în toată lumea. Când vine vorba de atuurile acestor locuri, cel mai bine le-a pus în valoare Gala Destinaţiilor Anului, care a avut loc la Iaşi.

Dintre toate destinaţiile turistice care s-au luptat pentru titlul Destinaţia Anului 2023, cea mai votată de către români, dar şi de juriu a fost Bucovina. Frumuseţea mănăstirilor din zonă a făcut ca regiunea să fie desemnată cap de listă pentru Destinaţia Anului 2023, la categoria tărâmuri cu istorie şi tradiţie. Gala a avut loc la Palatul Culturii din Iaşi. Tot la această categorie a fost premiat, cu locul 3, pentru Destinaţia Anului 2023, şi judeţul Botoşani.

Când vine vorba de atracţii cultural educative, Iaşiul a obţinut două premii, la această categorie. Atât pentru Palatul Culturii, cât şi pentru singurul hotel de cinci stele din oraş.

Din juriu au făcut parte peste o sută de experţi în tursim. Printre câştigătorii Destinaţia Anului 2023 se mai numără şi Staţiunea Mamaia la categoria staţiuni turistice.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt