Autorităţile de la Veneţia introduc un bilet de intrare de cinci euro pentru a stopa turismul excesiv

Autorităţile de la Veneţia introduc un bilet de intrare de cinci euro pentru a stopa turismul excesiv
foto: Pixabay

O inovaţie majoră îi aşteaptă pe turişti joi, când vor ajunge în gara din Veneţia: controlorii de bilete vor fi însărcinaţi să verifice dacă aceştia deţin un bilet de intrare obligatoriu în zilele aglomerate în oraş.
Prin această premieră mondială, oraşul speră să limiteze turismul excesiv, obligându-i pe turiştii de o zi să plătească cinci euro pentru a se plimba pe faimoasele sale canale.
"Scopul este de a găsi un echilibru între turism şi oraş şi locuitorii săi (...) Trebuie să reducem impactul turiştilor de o zi în anumite zile. La anumite date, acesta este prea mare şi acest lucru creează stres pentru oraş", a explicat deputatul pentru turism Simone Venturini într-un interviu acordat AFP.
În faţa elegantei staţii Santa Lucia, principalul punct de intrare în oraş, a fost amenajat un ghişeu de bilete pentru a-i ajuta pe turişti fără acest nou permis sub forma unui cod QR, disponibil şi online.
Veneţia devine astfel primul oraş turistic din lume care percepe o taxă de intrare, asemenea unui parc de distracţii, într-un moment în care mişcările anti-turistice se înmulţesc, în special în Spania, determinând autorităţile să ia măsuri pentru a reconcilia bunăstarea locuitorilor cu un sector economic crucial.

Afla mai multe despreturismvenetiabilet
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt