Trafic aglomerat în prima zi de şcoală

Trafic aglomerat în prima zi de şcoală

Aşa cum ne-am obişnuit, atunci când se redeschid şcolile începe şi aglomeraţia din oraş. Traficul din intersecţii şi parcările din faţa şcolilor au fost blocate de maşini şi părinţi care au încercat să-i ducă la timp pe copii la şcoală. Cine vrea să evite aglomeraţia însă aglomeraţia din Capitală de fiecare dimineaţă are o alternativă în mijloacele de transport în comun.

După doi ani de pandemie, unde cursurile au fost mai mult online, şcoala, aşa cum o ştim cu toţii a început astăzi pentru aproximativ 300 de mii de elevi din Capitală.

Dar până la revederea emoţionanată cu profesorii şi colegii, părinţii au avut de trecut marea provocarea a zilei. Colega noastră, Irina Gologan şi-a dus fetiţele la şcoală de dimineaţă. A avut şi ea de înfruntat traficul aglomerat.

Iar în oraş traficul, la prima oră a dimineţii, într-o zi de şcoală, mai ales, devine şi mai aglomerat. Pentru a nu rata primul clopoţel părinţii trebuie să ia în calcul aceste obsatcole şi să plece de acasă din timp. Uneori chiar şi cu o oră mai devreme.

Pe cele mai importante artere din Bucureşti, maşinile au circulat bară la bară, iar şoferii au pierdut minute bune în trafic. Cine vrea să evite traficul de dimineaţă are varianta transportului subteran. Metrorex a anunţat că a suplimentat numărul de trenuri, iar timpii de aşteptare în staţii au fost reduşi. Asta după ce toată vară cu anumite restricţii.

Aglomerat în prima zi de şcoală a fost şi în marile oraşe. S-a circulat cu dificultate şi în Cluj, Timişoara sau Iaşi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt