Tinerii nu au încredere în politicieni. Vor să construiască o Românie mai bună

Tinerii nu au încredere în politicieni. Vor să construiască o Românie mai bună

Un nou an universitar a început pentru aproximativ 400.000 de tineri! Studenţii de la Arhitectură din Bucureşti au avut parte de vizita preşedintelui. Iohannis. Nu toţi l-au putut vedea însă pe şeful statului din cauza numărului limitat de locuri din sala unde a avut loc ceremonia de deschidere.

Dincolo de fast, o analiză recentă arată că 65% dintre tineri cred că România merge într-o direcţie greşită. Iar o treime dintre adolescenţii din mediul rural se tem că nu îşi vor permite să urmeze o facultate. La deschiderea anului universitar, Klaus Iohannis a vorbit în faţa profesorilor şi studenţilor de la Universiatatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu.

O cercetare recentă, bazată pe datele Comisiei Europene şi ale Institutului Naţional de Statistică,, arată că 64% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani cred că România merge într-o direcţie greşită. Totodată, mai mult de jumătate nu au încredere în Preşedinţie, Guvern sau Parlament.

Alţi tineri sunt însă mai optimişti şi sunt hotărâţi să schimbe lucurile.În schimb, pentru mulţi adolescenţi din România, studiile universitare rămân doar un vis. Datele World Vision arată că aproape 80% dintre adolescenţii din medul rural şi alte comunităţi dezavantajate îşi doresc să urmeze o facultate! Din nefericire o treime dintre ei se tem că nu vor avea banii necesari.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt