Zelenski primeşte o lovitură din Franţa. Ucraina riscă să rămână fără ajutorul promis de Macron

Zelenski primeşte o lovitură din Franţa. Ucraina riscă să rămână fără ajutorul promis de Macron

În timp ce Donald Trump spune că Ucraina nu va câştiga războiul, Zelenski speră ca acesta să nu dureze ani întregi. Pe de altă parte, liderul de la Kiev primeşte veşti proaste şi din Franţa. Ucraina riscă să rămână fără ajutorul promis de Macron.

Preşedintele Volodimir Zelenski a semnat, la Bruxelles ,un pact de securitate. Dar care nu este identic cu acordul de apărare reciprocă NATO. Acordul stabileşte angajamentul UE de a ajuta Ucraina în nouă domenii ale politicii de securitate şi apărare, inclusiv livrări de arme şi instruire militară. Cu toate astea, Zelenski cere mai multe acţiuni împotriva Rusiei.

VOLODIMIR ZELENSKI, preşedintele Ucrainei: Această nouă ofensivă rusă a dovedit că presiunea existentă asupra Rusiei pentru război nu este suficientă.

În acelaşi timp, liderul de la Kiev primeşte o lovitură din Franţa. Marine Le Pen, lidera extremei de dreapta avertizează că, dacă formaţiunea sa va câştiga alegerile şi va forma noul guvern, preşedintele Emmanuel Macron nu va avea mână liberă în politica externă. În concluzie, Ucraina riscă piardă ajutorul promis de Maron.

MARINE LE PEN, lider extrema dreapta: "Da, cred că Jordan Bardella a fost foarte clar în această chestiune. Susţinem lupta Ucrainei împotriva Rusiei. Suntem gata să oferim Ucrainei toată asistenţa necesară. Există însă două limite şi preşedintele Zelenski ştie asta, deoarece am vorbit mereu despre aceste limite. Este livrarea de arme cu rază lungă de acţiune care ar putea afecta profund teritoriile ruseşti şi ar putea face din Franţa o ţară inamică şi (o altă limită) este trimiterea de trupe în Ucraina, ceea ce nu înseamnă că Jordan Bardella nu doreşte să continue antrenarea armatei ucrainene”.

Între timp, vineri dimineaţa, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a anunţat că staţia de monitorizare a radiaţiilor de la centrala nucleară Zaporojie a fost distrusă de bombardamente. Iar astfel s-a pierdut conexiunea cu instalaţia principală de monitorizare. Prin urmare se limitează capacitatea centralei de a detecta eliberarea radiaţiilor în caz de urgenţă.

 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt