Zelenski mulţumeşte României pentru sistemul de apărare aeriană Patriot

Zelenski mulţumeşte României pentru sistemul de apărare aeriană Patriot

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că decizia României de a oferi ţării sale un sistem de apărare aeriană Patriot va consolida scutul de apărare aeriană al Ucrainei, precum şi securitatea în întreaga Europă

”Sunt recunoscător României şi preşedintelui Iohannis pentru că au luat decizia de a furniza Ucrainei un sistem suplimentar de apărare aeriană Patriot.

Această contribuţie crucială va consolida scutul nostru aerian şi ne va ajuta să ne protejăm mai bine populaţia şi infrastructura critică împotriva terorii aeriene ruseşti. Apreciez conducerea puternică a României şi sprijinul de principiu pentru Ucraina.

Este important faptul că acest pas consolidează securitatea nu numai în Ucraina, ci în întreaga noastră regiune şi în Europa.

Punând capăt terorii ruseşti acum, Ucraina previne o potenţială agresiune împotriva Moldovei, României, statelor baltice şi tuturor vecinilor noştri. Este esenţial ca Ucraina să aibă instrumentele necesare pentru a învinge teroarea rusă acum, astfel încât nimeni altcineva să nu mai fie nevoit să se confrunte cu acţiunile agresive ale Rusiei pe scară mai largă în viitor”, a scris Zelenski pe platforma X.

Afla mai multe desprezelenskipatriotromania
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt