Zelenski îşi începe vizita în SUA cu o vizită la o fabrică de armament la Scranton, în Pennsylvania, care produce obuze de 155 mm

Zelenski îşi începe vizita în SUA cu o vizită la o fabrică de armament la Scranton, în Pennsylvania, care produce obuze de 155 mm

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îşi continuă luni vizita în Statele Unite, unde urmează să le prezinte omologului său american Joe Biden şi Congresului ”planul (său al) victoriei” care să pună capăt invaziei ruse a Ucrainei, relatează News.ro.

La sosire, Zelenski a vizitat u fabrică de armament în Pennsylvania (est) care produce obuze de 155 de milimetri foarte folosite de Ucraina împotriva forţelor ruse.

”Mi-am început vizita în Statele Unite exprimându-mi recunoştinţa faţă de toţi salariaţii fabricii”, a subliniatv el pe X. ”În acest fel de loc vezi cu adevărat că lumea democratică poate învinge”, a adăugat el.

Şeful statului ucrainean urmează să efectueze vizite la New York şi Washington, unde urmează să fie primit joi de Biden la Casa Albă.

Zelenski a apreciat că ”această toamnă va fi decisivă în continuarea” războiului şi a anunţat că omologul său american va fi ”primul care va vedea în detaliu” propunerile sale de a pune capăt conflictului cu Rusia care a început la 24 februarie 2022.

”Acest război nu se poate termina decât cu o pace dreaptă, mulţumită eforturilor internaţionale. Planul victoriei Ucrainei se va afla pe masa tutror aliaţilor noştri”, a anunţat el.

”Obiectivul este consolidarea Ucrainei şi apărarea întregului nostru popor”, mai scrie pe X Zelenski.

În cursul vizitei sale, liderul ucrainean intenţionează să-şi prezinte planul Congresului şi celor ”doi candidaţi la preşedinţie”, vicepreşedinta democrată Kamala Harris şi fostul preşedinte republican Donald Trump.

El a anunţat că vrea apoi să-l prezinte ”tuturor liderilor ţărilor noastre partenere”.

Afla mai multe desprezelenskivizitasua
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt