Zelenski face presiuni pentru negocieri „urgente” cu Moscova. Rusia ar fi pierdut până acum peste 16.000 de militari

Zelenski face presiuni pentru negocieri „urgente” cu Moscova. Rusia ar fi pierdut până acum peste 16.000 de militari
Profimedia

Forţele ruse continuă să distrugă oraşele paşnice ale Ucrainei, la 31 de zile de la izbucnirea războiului. Armata Rusiei a anunţat că prima fază a campaniei sale militare din Ucraina s-a încheiat. A doua etapă a „operaţiunii speciale” se va concentra pe „eliberarea completă” a regiunii Donbas. Între timp, Ucraina a recucerit unele oraşe şi poziţii la est de Kiev. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a pierdut până acum peste 16.000 de militari.

Conducerea Rusiei a cheltuit miliarde de dolari pe propagandă şi minciuni privind „operaţiunea specială” din Ucraina, a estimat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat sâmbătă de dpa.„Ştiţi cu toţii foarte bine ce sistem uriaş de propagandă de stat a construit Rusia”, a afirmat Zelenski într-un nou mesaj video difuzat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

„Probabil nimeni altcineva din lume nu a mai cheltuit asemenea sume pe minciuni”, a adăugat el. „Acolo unde este nevoie de bani pentru a pava o cale a minciunilor, rezultatul nu este asigurat. Calea adevărului este dificilă, dar se deschide singură”, a conchis Zelenski.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt