Vremea rea a izolat sute de familii

Vremea rea a izolat sute de familii

Ati urmărit imagini apocaliptice suprinse în mai multe judeţene din România! Un bătrân a fost luat de o viitură
puternică în Neamţ şi a fost găsit mort. Un alt bărbat, din Bacău a căzut de pe un podeţ care s-a rupt din cauza furiei apelor şi este căutat şi la această oră. La Nereju, în Vrancea, cei de la ISU s-au chinuit ore bune să salveze 12 muncitori care au rămas blocaţi într-un vagon remorcă după ce apele au crescut brusc şi i-au izolat!. Sute de case şi gospodării, din aproape 50 de localităţi, din 18 judeţe, au fost afectate de râurile şi pârâurile umflate de ploile torenţiale. Pompierii ISU au făcut noapte albă!

Ploile căzute în ultimele ore au învolburat apele în judeţul Neamţ. Viiturile au provocat pagube însemnate pentru
localnici. Mai mult, un bărbat de 78 de ani, din localitatea Almaş, a fost luat de ape şi târât sute de metri în aval. A fost găsit de pompieri, care au încercat să-l resusciteze, dar în zadar.

Tot de viitură a fost luat şi un bărbat în localitatea băcăuană Mănăstirea Caşin. El se afla pe un podeţ care s-a rupt chiar când trecea acesta. Pompierii încă îl caută.

Vrancea este un alt judeţ foarte afectat de ploile torenţiale. Aici, peste 100 de familii sunt blocate de ape în localitatea Tulnici, după ce podul din zonă a fost luat de ape, deoarece debitul râului Putna a crescut foarte mult.

La Nereju, 12 muncitori au fost izolaţi de râul Zăbala pe o insulă formată de viitură.Oamenii s-au refugiat acolo din calea apelor, iar cei de la ISU au încercat aseară să-i salveze atât pe calea terestră cât şi pe cea a aerului, cu elicopterul, dar nu au reuşit. Cazul celor 12 muncitori a ajuns şi la Guvern.

Eforturile salvatorilor au dat până la urmă roade, muncitorii fiind salvaţi cu ajutorul unei tiroliene.

Şi în Alba vremea rea a făcut ravagii. A plouat cu grindină mare în localitatea Sasciori, iar aceasta a distrus culturile şi livezile oamenilor. Vremea nu se va îmbunătăţi prea mult nici în următoarele ore, iar autorităţile le recomandă oamenilor ca, în cazul creşterii debitelor râurilor şi pârâurilor, să nu le traverseze prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt